26 Април 2024петък00:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Манчева е 7-а в Ерзурум

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 185

Сноубордистката Лия Манчева се класира на 7-о място в бордъркроса на Европейския младежки олимпийски фестивал в турския курорт Ерзурум, съобщиха от БОК. Тя премина без проблеми до полуфиналите, където завърши четвърта и това й отреди място във финал Б. В него Лия остана трета и така зае 7-о място в крайното класиране на дисциплината. Шампионка е Агат Силие (Фр). Преди 3 дни Манчева се нареди осма в паралелния гигантски слалом.
В бордъркроса при момчетата в четвъртфиналите Виктор Антонов остана трети в своята серия, а Камен Петров бе дисквалифициран, така и двамата не намериха място на полуфиналите. В крайното класиране Антонов е 12-и, а Петров – 15-и. Шампионът и тук е от Франция – Лукас Корнила.
В алпийските ски Гергана Заднепровска завърши на 19-о място на слалом, след като бе 21-ва след първия манш. Шампионка стана Ника Томшич (Слвн).
Във фигурното пързаляне Пресияна Димитрова се нареди 11-а в крайното класиране с 97,86 т. след добро изпълнение на волна програма. След кратката програма в понеделник тя бе 13-а. Шампионка със 187,06 е Алина Загитова (Рус). При момчетата Александър Златков зае 12-о място със 117,85 т., шампион със 195.21 е Пьотър Гюменник (Рус).
В шорттрека на 1500 м Георги Цветков отпадна още в сериите. Шампион стана Питър Мъри (Люкс). При момичетата титлата грабна Вера Раскасова (Рус). Нашите Калина и Мерия Гъркови отпаднаха в сериите. Днес е последният ден на фестивала. Тримата ни представители в шорттрека ще стартират утре в спринта на 500 м и в дисциплината 1000 м.
На посещение в олимпийското село днес бе ръководителят на българската делегация в Ерзурум Белчо Горанов. Генералният секретар на БОК разговаря с нашите спортисти, треньори и официални лица, пожела им успех до края на Фестивала, след което ги подкрепи на част от състезателните обекти – в ски и борд зоната и в залата за шорттрек.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ