24 Април 2024сряда02:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Инвестиции след сеч

/ брой: 33

автор:Деси Велева

visibility 39

За пореден път столичани алармират за сеч в Западния парк. За пореден път от общината не реагират. За пореден път от МВР не само не правят нищо, за да накажат виновните, но и обявяват, че нямат правомощия за това. За пореден път ние не вярваме, че ще има справедливост и че отговорните за управлението на една или друга институция ще си свършат работата.
Необезпокоявано се съсипва зеленина на София, но тъй като виновни са представители на ромската общност, а не напористи строителни инвеститори, интересът към горския погром е минимален. Столичната община още си притрайва и разчита да не се разрази скандал, за да може да продължи по инерция да гледа в друга, по-неангажираща посока. Като например да се фокусира върху единствения електробус, който ще помага за опазването на околната среда. А това, че в същото време десетки естествени пречистватели на въздуха се оставят да бъдат безнаказано изсичани, остава на втори план. Не се отчита и фактът, че те спомагат за намаляването на фините прахови частици, с които кметът Йорданка Фандъкова се бори в цяла, претенциозно написана, програма в следващите 3 години.
Най-нелепото е, че докато стои и гледа неангажиращо на унищожението на паркове, тези дни новият зам.-кмет по екологията си направи реклама, как, виждаш ли, ще се отделят 4 млн. лева за озеленяване и това било приоритет за годината!? Значи един път кметството позволява поголовна, свободна и безнаказана сеч в Западния парк, втори път ще отделя пари за "мащабно поетапно обновяване" на... същия този парк. Инвестиции след сеч. Странен начин за прилагане на приоритети. Какво ли щеше да стане с парка, ако не беше приоритет? Гола поляна, по която никнат незаконни цигански коптори? Може и това да доживеем.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ