25 Април 2024четвъртък19:49 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Пентагонът призна:

Бомбардирахме в Сирия с обеднен уран

/ брой: 33

автор:Дума

visibility 12

От Централното командване на ВС на САЩ (СЕНТКОМ) за първи път признаха, че през 2015 г. по време на операцията в Сирия са били използвани боеприпаси, съдържащи обеднен уран. "Мога да потвърдя използването на обеднен уран на 16 и 22 ноември 2015 г. в Сирия. Било е взето решение да се употребят боеприпаси с уран с цел по-висока вероятност за унищожение на транспортните средства на "Ислямска държава", с които бандитите незаконно са превозвали петрол", каза Джош Джакс, говорител на СЕНТКОМ.
Джакс, цитиран от ТАСС, поясни, че при провеждането на двете операции са били използвани 5265 бронебойни запалителни снаряда с калибър 30 милиметра. При това 1490 от изстреляните на 16 ноември 2015 г. 1790 снаряда са съдържали токсичен материал. По време на операцията на 22 ноември 2015 г. 3775 от 4530 снаряда са съдържали токсичен материал. Във всяка от операциите са участвали четири самолета на САЩ A-10 Thunderbolt, които на 16 ноември са ликвидирали 46 транспортни средства на терористите, а на 22 ноември - 293.
Досега Пентагонът твърдеше, че никога не е използвал боеприпаси с обеднен уран в хода на операцията в Сирия и Ирак.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ