28 Март 2024четвъртък23:27 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Гришо тестван над 13 пъти през 2016 г.

Българинът проверяван наред с лидерите и повече от Надал

/ брой: 32

автор:Дума

visibility 6

Григор Димитров е проверяван за допинг повече от 13 пъти през 2016 г. Това става ясно от доклад, публикуван от Международната федерация по тенис (ITF). Най-добрият български тенисист е дал отрицателни проби на 6 турнира, а в извънсъстезателни периоди е бил проверяван повече от 7 пъти. В тези данни не фигурират тестовете, направени на олимпийския турнир в Рио. Рафаел Надал, който елиминира Григор Димитров в полуфиналите на тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, е бил проверяван само 3 пъти в турнири през 2016 г., а №1 в света Анди Мъри - повече от 7 пъти и на турнири, и извънсъстезателно. На такива системни проверки са подлагани и останалите тенисисти от топ 10 - Новак Джокович, Стан Вавринка, Милош Раонич, Кей Нишикори, Марин Чилич и Доминик Тийм. Изключение правят Надал, Гаел Монфис (Фр) и рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер (Швейц), който пропусна втората част на сезона през 2016 г. заради контузия, а се върна в топ 10 през януари, след като спечели "Аустрелиън Оупън".
Сезонът бе маркиран от грандиозния скандал с положителната проба на Мария Шарапова за веществото мелдоний, което в крайна сметка доведе до спиране на състезателните права на рускинята за срок от 15 месеца. След него много от звездите в тениса изразиха мнение, че броят на тестовете трябва да бъде увеличен, а резултатите да се публикуват по начин, по който да са достъпни за обществото.
Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова е проверявана от 1 до 3 пъти на турнири и над 7 пъти извън тях. В топ 10 при дамите най-проверявани са Доминика Цибулкова (Слвк, №5) и Гарбине Мугуруса (Исп, №7) - по над 7 пъти и състезателно, и извънсъстезателно. Всички останали в десетката са тествани до 6 пъти в турнири, и повече от 7 извън.
От нашите тенисистки на състезания от 1 до 3 пъти са проверявани Петя Аршинкова, Христина Дянкова, Диа Евтимова, Михаела Кафтанова, Елица Костова, Надежда Костова, Габриела Михайлова, Изабелла Шиникова, Юлия Стаматова, Гергана Топалова, Елена Тренчева, Зиновия Ванева, Ани Вангелова и Розалина Юсева. Сесил Каратанчева е подложена на допинг тестове също 1-3 пъти на турнири и още толкова извън. Тя е единствената ни тенисистка, хващана с допинг. През 2005 г. след “Ролан Гарос" в урината й беше намерено веществото нандролон. В Париж тя хвърли бомбата, като 16-годишна стигна 1/4-финал, а после се оправда, че е била бременна в момента на теста, без да знае, а после е направила спонтанен аборт. След наказанието Сесил не можа да се завърне в топ 100 в света.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ