26 Април 2024петък12:26 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Съветник на Тръмп подаде оставка

Майкъл Флин напусна заради контакти с руския посланик в САЩ

/ брой: 32

автор:Дума

visibility 9

Съветникът по националната сигурност на президента Доналд Тръмп Майкъл Флин подаде оставка. Той напусна късно вечерта в понеделник, в резултат на разкритията, че е обсъждал тайно санкциите срещу Русия с посланика на Москва в САЩ, а после се е опитал и да прикрие съществуването на подобни разговори.
Разкрития на в. "Вашингтон пост" уличиха съветника на Белия дом по националната сигурност Майкъл Флин в неправомерно обсъждане на американските санкции срещу Москва с руския посланик във Вашингтон Сергей Кисляк. Според изданието Флин бе провел поредица от частни разговори с Кисляк на 29 декември - в деня, в който Обама предприе рестриктивни мерки срещу Русия заради предполагаемата намеса на Москва в президентските избори в САЩ. Изданието, което се позова на анонимни настоящи и бивши служители на САЩ, посочи още, че някои висши американски представители са изтълкували комуникацията между двамата като "потенциално незаконен" сигнал към Москва за възможна отмяна на санкциите, наложени от правителството на предишния американски президент Барак Обама. Той можеше да бъде осъден по силата на закона "Логан", който забранява на американски граждани да разкриват държавни дела пред представители на чужди правителства.
Когато скандалът избухна, Флин неколкократно настоя, че обсъжданите теми не са имали нищо общо с наложените санкции, а са били най-обикновена размяна на любезности и коледни пожелания. Майкъл Пенс и други високопоставени членове на администрацията подкрепяха също тази теория пред медиите. Иронично, в центъра на скандала отново се озова бившият главен прокурор Сали Йейтс, която бе уволнена от Тръмп миналия месец. "Вашингтон пост" припомня, че именно тя съобщи пред Белия дом през януари подозренията си, че Флин "би могъл да бъде изнудван заради комуникациите си с Русия".
Доналд Тръмп прие оставката на своя съветник по националната сигурност и назначи за временно изпълняващ длъжността ген.-лейтенанта в оставка Джоузеф Кийт Келъг, съобщи Белият дом. Към известието бе прикачена и молбата за напускане на Флин, в която той обяснява причините за напускането си. В нея Флин признава, че е подвел умишлено вицепрезидента Майк Пенс и други представители на властта от кабинета на Тръмп относно характера на разговорите си с руския посланик.
Според в. "Гардиън" напускането на Флин дава старт на най-хаотичното начало на администрация в съвременната история на САЩ.
Междувременно Сенатът утвърди Стивън Мнучин за министър на финансите на САЩ. За неговото назначаване гласуваха 53 сенатори, а против - 47. В близко време ще бъде обявено кога той ще встъпи в длъжност. Мнучин е роден в заможно еврейско семейство и е завършил университета "Йейл". Работил е 17 години в "Голдман Сакс", издигайки се до вицепрезидент на компанията. След това е оглавявал различни финансови компании. Продуцент е на 35 филма, включително "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта" и "Отряд самоубийци". В президентската надпревара през 2008 г. той подкрепя демократите, но през 2012 г. финансира републиканския кандидат Мит Ромни. През 2016 г. отговаря за набирането на средствата за предизборната кампания на Доналд Тръмп. Състоянието на 54-годишния бизнесмен се оценява на 300 млн. долара.


Оставката на Майкъл Флин (на снимката) не е наша работа, това е вътрешна работа на администрацията на президента Тръмп, така говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира пред журналисти новината за напускането на президентския съветник
БГНЕС

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ