24 Април 2024сряда12:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Хванаха "мозъка" на атентата в Истанбул

/ брой: 32

автор:Дума

visibility 13

Турската полиция арестува предполагаемия организатор на нападението в истанбулския клуб "Рейна", където терористът Абдулгадир Машарипов уби 39 и рани 69 души в новогодишната нощ.
Арестуваният, за чиято самоличност се съобщава само с инициалите А.С., бил задържан при операция на полицията в Истанбул. Той бил регистриран като жител на Анталия, но имал и френско гражданство, съобщи вестник "Стар", който се позова на изявление на полицията в град Бурдур. Разследването е разкрило следите му от договора за наемането на апартамента в квартала "Есенюрт", където на 17 януари бе заловен Машарипов.
А.С. живеел във Франция от 2009 г. На 10 януари прокуратурата в град Бурдур започнала разследване срещу него и въз основа на събраните данни за връзките му с Машарипов той бил арестуван в Истанбул.
Междувременно турски медии информират, че Машарипов заявил пред съда, че иска смъртна присъда. Той получил заповед да извърши атентата в Истанбул от лице на име Абу Джихад, с когото никога не се е срещал лично. Джихад му изпратил автомат с шест пълнителя и три ръчни гранати. След като мунициите му свършили, атентаторът хвърлил две гранати. Едната държал близо до главата си, но тя била светлинно-звукова и атентаторът останал жив. Сега иска смъртна присъда, защото "отишъл в клуба, за да умре". Смъртното наказание в Турция е премахнато.
В същото време над 1000 души, заподозрени в тероризъм, задържаха турските власти за една седмица.

Отиваме на избори като доказана алтернатива

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 78

Всеки десети родител отказва задължителна ваксина

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 78

Партия "Средна европейска класа" напуска ПП-ДБ

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 78

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 159

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 120

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 163

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 150

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 175

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ