24 Април 2024сряда00:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дебютант донесе трето злато за Швейцария в ските

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 16

Дебютантът Лука Аерни донесе трети златен медал за Швейцария на световното по ски в Сен Мориц. Пред родна публика 23-годишният алпиец триумфира в суперкомбинацията. Той остана едва 30-и след спускането, но в слалома бе безупречен и финишира с общо време 2:26,33 мин. Аерни изпревари само с една стотна от секундата защитаващия титлата си Марсел Хиршер (Ав). За радост на феновете последен на стълбицата се качи Мауро Кавезел (Швейц) на 0,06 сек.
Аерни печели първото си отличие от голямо първенство, след като досега дори нямаше подиум в състезание от Световната купа. Най-доброто му класиране в тази дисциплина беше седмото място в Санта Катерина през декември. Върховият му резултат в Световната купа пък бе пета позиция в слалома в Мадона ди Кампилио в края на 2015 г.
Другите титли за Швейцария са на Беат Фойц в спускането и Уенди Холденер в дамската комбинацията. Световното продължава днес с отборното състезание на нациите.
Мария Киркова и Вера Асенова пък преодоляха квалификацията в гигантския слалом. Киркова завърши 12-а, а Асенова 14-а. Двете са съответно на 1,60 сек. и 2,08 сек. от първата Мария Шканова (Блрс). Така българките намериха място сред 25-те, които ще карат заедно с първите 50 от ранглистата на ФИС на финала в дисциплината в четвъртък.


Швейцарецът Лука Аерни бърше сълзите си от радост на подиума, след като спечели световната титла в алпийската комбинация на шампионата на планетата в Сен Мориц
Снимка БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ