26 Април 2024петък11:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 34

 

Манчева 8-а в сноуборда в Ерзурум
Лиа Манчева завърши на осмо място в паралелния гигантски слалом по сноуборд на Европейския младежки олимпийски зимен фестивал в Ерзурум, Турция. 16-годишната българка отпадна на 1/4-финал от Анастасия Курочкина (Рус), която достигна финала и заслужи среброто. Златото грабна Елена Болтаева (Рус), а с бронза се окичи Айдар Каракулак (Тур). При юношите българите отпаднаха в квалификациите. Борислав Стоянов завърши 9-и, Камен Петров - 10-и, а Виктор Антонов е последен, 13-и. Титлата спечели Дмитрий Логинов (Рус), пред Степан Наумов (Рус) и Жига Озебек (Слвн).

Вангелова скърши бивша №19
Ани Вангелова пречупи бившата №19 в света Альона Бондаренко (Укр) с 5:7, 6:4, 6:4 след почти 3 часа игра и се класира за ІІ кръг на турнира на червени кортове в Анталия ($15 000). Българката играе с "уайлд кард" и пропиля аванс от 4:0 гейма в първия сет, но постигна обрат срещу преминалата през квалификациите украинка. 32-годишната Бондаренко прави опит да възобнови кариерата си. Тя се отказа от тениса през 2011 г., а през 2015-а роди първото си дете. Вангелова заработи 1 т. за световната ранглиста и 294 долара, а за място на 1/4-финалите ще играе срещу Виктория Кан (Рус, №3 в схемата).

Фенербахче пусна Минчев да се обиграва в Сърбия
Турският гранд Фенербахче преотстъпи родния талант Йордан Минчев до края на сезона в Сърбия. Крилото ще играе във Върщац, който е лидер в местната лига. Треньор на Вършац е Владимир Джокич, който лично е поискал българския състезател. Джокич е възпитаник на треньора на турците Желко Обрадович и се е свързал лично с него, за да го привлече.

Джудистите без победа на Гранд шлем в Париж
Без победа завършиха българските джудисти на Гранд шлем в Париж. Седмият от Олимпиада 2016 Ивайло Иванов (81 кг) загуби в първия си мач от грузинеца Зебеда Рехвиашвили със златна точка и шидо. Янислав Герчев (60) и Божидар Темелков (66) също не успяха да прескочат първия кръг. При жените Ивелина Илиева (57), която бе в заявките, реши да не участва заради контузия.

Скримов спечели БГ дербито в Италия
Тодор Скримов и Ревивре Милано спечелиха българското дерби в италианското волейболно първенство. В мач от XXIII тимът на перничанина излъга Биоси Индекса Сора на Светослав Гоцев и Георги Сеганов с 3:2 гейма (22, 20, -24, -17, 15). Скримов завърши с 11 т., защото след третия гейм се контузи и излезе. Гоцев се включваше като резерва в първите два гейма, като не успя да се разпише, а разпределителят Сеганов бе титуляр и направи 3 т. Ревивре има 15 т., но остава последен след Сора със 17. Води Кучине Лубе Чивитанова на Цветан Соколов с 62.

Латвала спечели рали "Швеция"
Яри-Мати Латвала спечели рали "Швеция", кръг от световния шампионат във WRC. Така финландецът изведе Тойота до първи успех от 1999 г. Миналия месец японският конструктор се завърна в шампионата след 17-годишно отсъствие. В Швеция Латвала финишира с общо време 2:36:03,6 ч., следван на 29,1 сек. от Отт Танак (Фин, Форд), световния шампион Себастиан Ожие (Фр, Форд) на 59,5 сек. В класирането поведе Латвала с 48 т., пред Ожие 44, Танак 33 и др. Следващото състезание е в Мексико (9-12 март).
 

Илиан Илиев напуска Алтай
Илиан Илиев напуска Алтай след само две седмици работа в казахстанския клуб. Българинът пое отбора в края на януари, но през миналата седмица стана ясно, че тимът от Семей няма да получи лиценз за участие в елита. Поради тази причина в последните дни над дузина играчи напуснаха, а това се очаква да направи и Илиев. "По всичко личи, че новият сезон ще започне под ръководството на Борис Глушаков", пише местното издание vesti.kz. През миналия сезон Алтай завърши втори във второто ниво на футбола в Казахстан и спечели промоция за елита, но тимът бе върнат обратно в по-долната дивизия, защото няма детско-юношеска школа.

Юношите до 16 г. паднаха от Русия
Юношеският национален отбор до 16 г. падна от Русия с 0:1 в първия си мач от турнир в Тел Авив. Срещата се състоя на тренировъчната база "Шефаим", а гола вкара Максим Петров (18).

Левски разби ЦСКА с 9:2 на футзал
Левски София-Запад разби ЦСКА с 9:2 в дербито на XII кръг на столичното първенство по футзал. Така "червените" не успяха да вземат реванш от вечния съперник, който ги би и в първата среща с 6:5. "Сините" продължават да следват плътно временния първенец УНСС само на точка зад тях, но още в следващия кръг те ще имат възможност да излязат начело в класирането, изправяйки се срещу последния ФК Закрилници - Монтана. В същото време УНСС почива. ЦСКА пък среща Унекс.

Чавдар Етрополе се хвали с модерен стадион
Третодивизионният Чавдар Етрополе се похвали с модерен стадион. Всички трибуни на арената са покрити с козирка, а седящите места са 5600. Също така е подновена тревната настилка, изграден е терен с изкуствено покритие, има осветление и "балон" за зимата. Под трибуните има и зали с различно предназначение. Изпълнението на проекта в Етрополе бе финансиран по програмата за развитие на селските райони. Стойността на проекта е 5 590 000 лв.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 633

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 665

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 627

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 685

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 653

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 551

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 750

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 670

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 695

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ