20 Април 2024събота18:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 31

автор:Дума

visibility 21

 

Европейският парламент затяга проверките по летищата
В четвъртък Европейският парламент ще гласува ново законодателство срещу тероризма, съобщиха от пресслужбата на институцията. Като мярка за повишаване на сигурността ЕП ще подкрепи въведените задължителни проверки на всички пътници по външните граници на ЕС. За престъпления ще бъдат обявени пътувания в чужбина за присъединяване към терористична група и последващо връщане в ЕС, набиране и обучение на терористи, открито подбуждане към терористични действия или изказвания в защита на извършени атентати.

Кошмар във Френските Алпи
Най-малко четирима души са загинали, след като лавина е затрупала група от деветима души в местност извън пистите край ски курорта Тин във Френските Алпи, съобщиха от спасителните служби, съобщи АФП. Досега изпод снега са извадени двама души, а трима са в неизвестност. Спасителите съобщават също, че лавината се разпростира на 400 метра. Курортът Тин е популярна туристическа дестинация и се намира в близост до италианската граница, на 2100 метра надморска височина.

Руски спецназ ще брани Палмира
Руски сили за специални операции са прехвърлени от провинция Латакия, на изток в Хомс, съобщи rusvesna.su с позоваване на арабски медии.
Две големи колони на Сирийската армия и руски спецназ под прикритието на ВКС пристигнали западно от Пармира в пустинни райони на провинция Хомс. Общата численост на подразделенията е над 1000 души. На руските офицери от спецназа е възложено да консултират сирийските командири за провеждането на мащабно настъпление в направление на газовите находища Хаян, съобщи ливанската агенция AMN.

Белград планира доставки на руско оръжие
Министърът на отбраната на Сърбия Зоран Джорджевич съобщи, че Белград планира закупуването на руско въоръжение, предаде "Дойче веле". Според него шест изтребителя МиГ-29 "в близко време" ще бъдат доставени от Москва, която ще изпрати и свои експерти за модернизация на ВВС на Сърбия. Освен това Белград планира сделки за закупуването на 30 танка руско производство и още толкова бронетранспортьори. Водят се преговори и за доставките на още седем самолета МиГ-29, а също и за системи за противовъздушна отбрана.

САЩ прехвърлят 94 хеликоптера в Германия
Американската армия е започнала прехвърлянето на 94 бойни хеликоптера от типа "Cinuk", "Apache" и "Black Hawk" през пристанище на Северна Германия за база в Бавария. Според ДПА хеликоптери и товарни машини от 10-та въздушно-преносима бригада са били прехвърлени от базата Форт Дръм (Ню Йорк) в Бремерхафен. Агенцията съобщава, че други части от бригадата ще бъдат прехвърлени в Литва и Румъния, като част от инициативата "Атлантически ангажимент".

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ