29 Март 2024петък07:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Анев изпусна медал, завърши 7-и в света

/ брой: 30

автор:Дума

visibility 18

Красимир Анев се нареди седми в света в преследването на 12,5 км. На шампионата в Хохфилцен самоковецът пропусна само една от 20-те мишени, но така и исторически първи медал за българския мъжки биатлон. Той бе по-бавен с 38,3 сек. от победителя, след като направи грешка при последното си влизане на рубежа, когато бе трети след лидера Мартен Фуркад (Фр) и легендата Оле Ейнар Бьорндален (Нор).
Пропускът му донесе допълнителна обиколка в "кошарата", а после бе задминат от 4-има.
Анев затвърди добрата си форма, след като в събота в спринта на 10 км се класира 6-и. Досега на световни върховото му постижение в индивидуален старт беше 11-о място от спринта в Нове Место 2013.
Вчера другият ни водещ биатлонист Владимир Илиев тръгна 13-и, но завърши 18-и след 4 пропуснати мишени и на 1:44,7 мин. Третият българин в дисциплината Антон Синапов нямаше късмет. Още преди първата стрелба тръгналият от 11-о място нашенец падна и счупи пушката си. На рубежа Синапов смени оръжието си, но направи 3 грешки и след като счупи и ските си, се отказа.
Шампион стана доминаторът Фуркад, който с 1 пропуск триумфира за 30:16,9 мин. С 3 грешки среброто заслужи Йоханес Бьо (Нор) на 22,8 сек., пред Бьорндален на 25,6 сек. и също с 1 пропуск.
При жените в преследването на 10 км Емилия Йорданова завърши 53-а от 60 стартирали. Българката потегли 42-ра и след 4 грешки в стрелбата бе по-бавна с 4:09,9 мин. от победителката Лаура Далмайер. Германката спря хронометъра на 28:02,3 мин., като сгреши веднъж на рубежа. Втора се нареди съпругата на Бьорндален Дария Домрачова (Блрс), която повали всички мишени, но бе по-бавна с 11,6 сек. Рускинята, която се състезава за Беларус, роди дъщеря на норвежката легенда на 1 октомври. Място на стълбицата намери и Габриела Коукалова (Чех) на 16,6 сек. с 3 пропуснати мишени.
Световното продължава в сряда с индивидуалните стартове на 15 км при жените, а мъжете на 20 км са в четвъртък.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ