28 Март 2024четвъртък19:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Виенският бал събра 6410 лева

Посланикът на Австрия у нас поздрави на български гостите на благотворителното събитие, което се провежда за 17-и път

/ брой: 30

автор:Альона Нейкова

visibility 108

Посланикът на Австрия у нас Роланд Хаузер поздрави гостите на 17-ия Виенски бал в София на български, после за кратко мина на английски, а накрая приветства събралите се на немски. Кметът на столицата ни също бе патрон на събитието и подчерта благотворителния му характер. Приходите от тазгодишното тържество в размер на 6410 лв. ще бъдат дарени на 13 дома за сираци от семеен тип и фондация "Конкордия". Светското събитие, провело се на 11 февруари в Кралската зала на "София хотел Балкан" (бившия "Шератон"), бе уважено и от председателя на Общинския съвет на Виена Томас Райндл, който очерта 4 области за задълбочаване на отношенията със София - култура, политика, журналистика и спорт.
Председателката на Сдружение "Виенски клуб" Мария Нейкова пожела на гостите прекрасна бална вечер, чието начало бе дадено от дебютантите, подбрани от столични елитни гимназии. Балет "Вая" с хореограф Ваня Рошкова изпълни валс "Виенско кафене" от Роберт Щолц. Ценители на изисканата атмосфера имаха възможност да се насладят на изпълненията на специален оркестър, дирижиран от маестро Найден Тодоров. Прозвуча "Полонеза на ветрилото" от Карл Михаел Цирер и "На хубавия син Дунав" от Йохан Щраус-син. "Рич бенд" с ръководител Христо Кралев и солистката Соня Мембреньо внесоха разнообразие с популярни ритми за танци. Благодарение на дуо от Виена звуча хойриге музика. Продуцент и режисьор на проявата бе проф. Румен Нейков. Оперната певица Калина Жекова и австрийският хореограф Даниел Гилберс бяха водещи на тазгодишния бал.
От традиционната томбола, за която се продаваха билети в три цвята - розов, син и зелен, късметлиите спечелиха козметични комплекти, копринени шалчета, предмети и бижута с кристали "Сваровски", хладилник, два самолетни билета до австрийската столица и др.
За кулинарните изненади на гостите отново се погрижи виенският майстор-готвач Готфрид Ганстерер. Присъстващите се насладиха на козе сирене с агнешки език, сервирано с орехи и маруля, био телешко с винен сос, кнедли от бяло брашно, украсени с жълта и червена пиперка, поръсени с билки, а за десерт - млечен терин с боровинка, обогатен с портокалов сос. Ценители дегустираха още различни вина и гулаш.


Дебютанти откриха бала с "Полонеза на ветрилото"
Снимка АВТОРКАТА

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ