19 Април 2024петък17:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Страстни откровения на велики личности са събрани в изящен том

/ брой: 29

автор:Дума

visibility 194

Изискан подарък за Св. Валентин, а и за всеки ден от годината, в който любовта присъства в мислите ни, е изящният премиерен том "Уроците на любовта. Интимните откровения на великите" на съставителките София Петрова и Габриела Кожухарова. Това е енциклопедия на любовта, която поднася 40 откъса от емблематични романи и 46 образци на епистоларния жанр - от XIX век до днес. Изкусителният сборник с логото на издателство "Милениум" се очаква да излезе специално в навечерието на 14 февруари, когато ще празнуваме деня на покровителите на романтиката и на виното.
Тази книга е естетско удоволствие, докосващо душата и потапящо читателя в страстите на различни епохи. В нея прецизно са подбрани най-затрогващите любовни слова, излизали изпод перото на професионалните писатели, а също така и на влюбените владетели, учени, музиканти, спортисти... От невинните трепети на първата любов и съпружеските клетви за вечна вярност през забранените страсти и еротичните блянове до най-великите любовни истории на всички времена - в сборника ще открием нежни и искрени изповеди, които карат и най-тънките струни на сърцето да затрептят.
"Господарке моя, приятелко моя", "Мой възлюбен ангеле", "Мой ангел, мое всичко, мое истинско аз", "Моя странна радост, моя нежна нощ", "Скъпо мое сърце"... Коя жена на копнее слухът й да бъде гален от подобни думи? Дори и като документални послания от миналото те имат силата да вдъхват щастие.
Интригуващият списък от незабравими любовни писма е заключен хронологично между послание на английския крал Хенри VIII до Ан Болейн и думи на баскетболния властелин Майкъл Джордан. Тук трептят словата, адресирани до любимите им дами от Волтер, Балзак, Бетовен, Моцарт, Айнщайн, Хенри Милър, Буковски, а също - любовни думи на Марлон Брандо, Джими Хендрикс, Джералд Форд. Още по-затрогващи и близки до светоусещането на българския читател, естествено, са писмата на Ботев, Дебелянов, Яворов и Лора Каравелова, Боян Пенев, Мара Белчева, Атанас Буров.
Книгата е илюстрирана със снимки на авторите и с факсимилета на някои от писмата им. Ще прочетем накратко и биографията на всеки романтик и ще научим каква е историята, породила неговото послание.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 380

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 305

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 238

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 304

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 274

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 296

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ