20 Април 2024събота01:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Марио Бионди - гласът на любовта, ще омагьоса София през май

/ брой: 29

автор:Дума

visibility 22

Един от най-отличителните и чувствени гласове в съвременната соул музика ще гостува в България за първи път. Марио Бионди идва по покана на "София лайв клъб" и "Кийн актс" на 25 май т.г. за вечер, изпълнена с много емоции и дълбочина. Сицилианецът ще представи у нас парчетата, заради които светът се влюби в тембъра му, както и продукция от новия си албум "Best of Soul", с който певецът отпразнува десет години от началото на кариерата си, информира Мила Панайотова.
Страстта на Марио Бионди към соул и джаз музиката се ражда още в детска възраст, благодарение на баща му - певеца Стефано Бионди, чието сценично име Марио наследява. С годините той постепенно развива таланта си и в края на 80-те печели подкрепата на световни артисти като Рей Чарлз. Истинското признание настъпва със сингъла "This Is What You Are", едно от най-обичаните парчета на Бионди, което става популярно по цял свят. През 2006 г. идва и сериозният успех на албума "Handful of Soul" - микс от нови песни и интерпретации на вече познати парчета. Отличаващият се дълбок и топъл, но същевременно уверен глас се приема с ентусиазъм от публиката и носи на певеца 4 платинени награди в рамките на няколко месеца.
През 2010 г. излиза двойният албум "Yes, You" със записи от лятното турне на Бионди из цяла Италия, билетите за което бързо са разпродадени. След две години работа, прекарани между Милано, Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон, е готов и "Sun", който отвежда Марио до номер едно в класациите за най-продавани албуми. През 2015 г. излезе осмият му албум, озаглавен "Beyond" - успешен ейсид джаз експеримент. Запомнящи се остават сътрудничествата му с други артисти като дуета му с кралицата на фънка Чака Кан в акомпанимент на легендарната британска формация "Инкогнито". Мнозина признават Бионди за достоен наследник на Бари Уайт, не само заради тембъра, но и заради съблазняващото усещане, което се носи от парчетата му.
Билетите за концерта на Марио Бионди и неговия бенд са по 70 лв. и се продават в мрежата на Ивентим и партньорските каси, а капацитетът на "София лайв клъб" ще е ограничен в интерес на максималния комфорт на публиката и естеството на събитието, уточняват организаторите.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ