25 Април 2024четвъртък14:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Два часа с божествената музика на "Грегориан"

/ брой: 28

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 310

Божествена музика, ангелски гласове, впечатляващо светлинно, лазерно, огнено шоу, барабанно соло с пламтящи палки, китарна глава, от която избухват пламъци - всичко това в продължение на два часа спираше дъха на публиката, след което изтръгваше възторжени овации и възгласи в зала 1 на НДК по време на първия концерт у нас на световноизвестната германска група "Грегориан", организиран от "Моко сълюшън". Формацията, създадена от Франк Петерсон, изпълнява кавъри на известни съвременни поп и рок песни в стил грегорианско песнопение. Познати и любими парчета звучат необичайно и много красиво в съпровод на живо от бенд от петима рок музиканти. Знаменитите хитове "Nothing Else Matters" на "Металика", "The Sound of Silence" на Саймън и Гарфънкъл, "Meadows in Heaven" на "Найтуиш", “Cry Softly” на “Сикрет сървис”, “Crying in the Rain” на “Евърли брадърс”, "Hells Bells" на "AC/DC", "In My Life" на "Бийтълс", както и "Now We Are Free" от филма "Гладиатор" и "The Last Unicorn" - тема от филма "Последният еднорог", бяха редувани с "Адажио" от Албинони, "Глория", "Химн" и други песнопения в изпълнение на осмината "монаси", облечени в дълги черни мантии с качулки.
"Добър вечер, България! Добре дошли на концерта ни! Това е "The Final Chapter". За нас е удоволствие да се представим пред вас. Чуйте историята на "Грегориан". Благодаря!" С тези думи, част от тях изречени на български, публиката бе приветствана от певците. Така започна техният музикален разказ за 18-те години от утвърждаването на формацията в нейния специфичен стил. Солистка в някои от изпълненията бе по-малката сестра на Сара Брайтман - Амелия, която и визуално се явяваше като светъл ангел в мрака. По време на концерта тя смени няколко сценични костюма - наред с посланията, отправени чрез тях в съзвучие с изпълняваните песни, те представляват оригинални произведения на дизайнерското изкуство. Удивителни бяха солистичните вокални интерпретации на 22-годишния румънски контратенор Нарцис Юстин Янау, който през останалото време се изявяваше на роял като част от бенда.
В края на концерта "монасите" слязоха пред сцената, до самата публика, и пяха в съпровод на две акустични китари. Като много лично обръщение към зрителите прозвуча песента "Just For You" от репертоара на Лайънъл Ричи. А "Time To Say Goodbye" на Франческо Сартори, която сме слушали в толкова много великолепни изпълнения, със солисти Амелия Брайтман и Нарцис Юстин Янау, беше истинското сбогуване с тази оригинална група от високопрофесионални музиканти.

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ