02 Май 2024четвъртък00:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

КЕВР се сети да пита защо няма парно и ток в София

/ брой: 27

автор:Дума

visibility 47

Три дни след началото на авариите в София Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) поиска обяснение за проблемите с парното и тока в София. Комисията е поискала от "ЧЕЗ Разпределение България" и "Топлофикация София" в 3-дневен срок да даде й информация за причините за прекъсванията, броя на засегнатите абонати и предприеманите мерки за възстановяване на тока и парното. Така КЕВР щяла да провери изпълняват ли дружествата лицензите по отношението на качеството на предоставяните услуги.
Когато по вина на "Топлофикация" повредите в топлопреносната мрежа или абонатната станция не са отстранени в срок от 48 часа, дружеството дължи неустойка в размер на стойността на недоставената топлинна енергия за периода на закъснението. Дружеството не носи отговорност за неизпълнение на задълженията си, когато е въведен ограничителен режим на топлоснабдяването, с изключение на случаите, когато въвеждането на ограничителен режим на топлоснабдяването е по негова вина. Ако потребителите останат без електрическа енергия по вина на електроразпределителното предприятие повече от 24 часа след получаването на уведомление от потребителя, електроразпределителното предприятие заплаща на потребителя обезщетение в размер на 30 лева и по 20 лева за всеки следващ период от 12 (дванадесет) часа без осигурена електрическа енергия. Това обезщетение не изключва отговорността на електроразпределителното предприятие за имуществени вреди в по-голям размер, нанесени на потребителя, съобщиха от КЕВР.
Топлоподаването в източните квартали на София, които заради авария останаха без парно и топла вода от неделя, вчера все още не бе възстановено напълно. Без топло вчера бяха кварталите "Слатина" и част от ж.к. "Дружба 1" в района на ул. "Искърско шосе", бул. "Цветан Лазаров" и бул. "Брюксел" и блокове 417, 418, 419 в ж.к. "Дружба 2". През нощта е възстановено топлоподаването към кварталите "Лозенец", "Дианабад", "Изток", "Иван Асен ІІ", "Подуяне център", кв."Гео Милев" и "Редута", но предупредиха за възможни временни колебания. За възможни проблеми предупредиха за кварталите "Младост" - втора и четвърта част, "Студентски град", "Витоша" и "Дървеница".
Преди КЕВР да изиска информация от двете дружества, служебният министър на енергетиката Николай Павлов поиска обяснения за авариите с тока и парното. След получаване на исканата информация допълнително ще бъде взето решение дали да има специализирани проверки от екипи на Министерството на енергетиката в двете дружества, свързани със сигурността на енергоснабдяването.

 

БСП подкрепи нулевата ставка на ДДС върху хляба

автор:Дума

visibility 331

/ брой: 83

Фалитите у нас са намалели с 10%

автор:Дума

visibility 322

/ брой: 83

Окончателно: без повече реклама на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 315

/ брой: 83

Транспортна стачка парализира Гърция

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 83

4 страни от ЕС готови да признаят Палестина

автор:Дума

visibility 419

/ брой: 83

Хутите атакуваха бойни кораби на САЩ

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 83

Накратко

автор:Дума

visibility 329

/ брой: 83

Празник на гнева

автор:Александър Симов

visibility 402

/ брой: 83

Оставаме алтернативата

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 83

Презряният Нерон

visibility 357

/ брой: 83

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ