20 Април 2024събота06:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Искаме си България!

/ брой: 26

автор:Велиана Христова

visibility 1892

Дълбока пропаст зейва в България - между милионерите и народа. То не бяха съдебни жалби срещу смешните 10 лв. над минималната заплата, то не бе рев срещу всяка стотинка за работника, взета от техните милиони. Патерицата на Борисов, шефът на КРИБ, вчера направо заплаши с протести, ако държавата ни като всички други държави най-сетне вземе в ръце жизненоважни отрасли като енергетиката, както планира БСП. Работодателите не щат данък за доходи над 10 000, не щат да плащат три дни болнични на работниците си. А с яростния си вой срещу ветото на Радев за концесиите показаха направо вълчи зъби. Подведен бил от синдикатите, екорекет било, спъвало публично-частното партньорство, добивната промишленост и туризма!
Знаете ли кой прие престъпния Закон за концесиите два дни преди края на 43-то НС? Депутатите на ГЕРБ и АБВ - вижте ги в гласуването по групи. А защо е престъпен ли? Защото подарява България за вечни времена, защото премахва сегашното ограничение за срок на концесиите до 35 години. Дори този срок е антибългарско творение, камо ли превръщането на грабежа във вечен. Колкото до заплахите на евродепутатат от ГЕРБ Емил Радев и на Лилето Павлова, че ЕС щял да ни санкционира - лъжа е! Колеги вече цитираха &52 от Преамбюла на Директива 2014/23/ЕС, където пише, че "срокът на концесиите трябва да е ограничен и не прекалено дълъг, защото затваря пазара на услуги и ограничава конкуренцията". Хлъц!
Питайте хората от Крумовград, на които падналата от власт партия насила им остави в наследство "Дънди прешъс" да граби от догодина златото от недрата на земите им. Заедно с обектите в Момчилград и Брезник залежите били над 60 тона злато. Питайте хората от Челопеч, където от 2007 г. канадците вадят по 2 тона руда на година, изнасят злато за милиарди от страната ни, преработват навън и в най-добрия случай ни връщат бляскави бижута за хилядарки, каквито народът в Челопеч не може и да сънува. Е, Домусчиев може и да си ги купи. А в хазната ни след буквалния грабеж влизат смешни 140 млн. лв. за две години от смешни концесионни такси под 1,5%, каквито по света няма. И всеки опит държавата ни да вдигне тези такси се посреща с ръмжене, с неплащане на България на договорените 500 млн. лв. годишно и прочее нарушения, които никого не вълнуват. Който дава такава концесия, е за затвора.
Питайте и софиянци защо не могат да се качат на Витоша - до неотдавна имаха златен шанс за отмора, ама сега концесионерът я пусне лифта веднъж в седмицата, я не. Срещу тлъста сума на глава, за внуци и кучета - отделно. Руди, залежи, минерални води, обекти на културно-историческото ни наследство - всичко на концесия! Първа частна тракийска гробница - звучи нали?!
511 обекта у нас вече са пуснати на концесия, приходите от тях не надхвърлят смешните 250 млн. лв.! За престъпната приватизация години наред да не говорим. Африканска история. Колониална държава за разграбване! 
Не екоорганизациите, не синдикатите, не дори президентът Радев - народът е срещу вас, господа! Да продължите грабежа е цинично. Искаме си България!    
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ