20 Април 2024събота09:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Варненският театър гостува в София

Трупата ще представи три спектакъла на три столични сцени

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 52

Варненският драматичен театър гостува в столицата през февруари с три свои спектакъла - "Криворазбраната цивилизация", "Брак по принуда" и "Едноокият цар".
Най-новата варненска версия на класическата творба от Добри Войников "Криворазбраната цивилизация" ще се играе на сцената на Сатиричния театър "Алеко Константинов" на 8 февруари от 19.30 ч. Известният актьор и режисьор Стоян Радев Ге. К. посвети постановката на 95-годишнината на Варненския театър. Неговият прочит е по-различен от всички познати досега интерпретации, които акцентират върху будещото смях чуждопоклонничество на българина, уточнява Виолета Тончева.
Визията на Даниела Николчова връща неслучайно към второто десетилетие на XX век, когато е основан Варненският театър (1921). Костюмите, стилово изчистени и издържани в светлата гама с леки нюанси на бежово и зеленикаво, са изработени с внимание към детайла. С особено достойнство носи своя сценичен костюм Гергана Арнаудова, която пресъздава образа на Мадам Злата, нейната първа главна роля. Участват още Николай Божков, Цветина Петрова, Николай Кенаров, Славяна Иванова, Веселина Михалкова и др.
Столичната публика ще се срещне с героите на "Брак по принуда" от Молиер в елегантния режисьорски прочит на проф. Пламен Марков на 9 февруари от 19 ч. в театър "Българска армия". Сценографията и костюмите отново са на Даниела Николчова, а авторската музика - на Петя Диманова. Става дума за два фарса в един усмихнат спектакъл, като след "Брак по принуда" идва "Рогоносец без рога" - задължително в тази последователност. Забавлението осигуряват Николай Божков, Петя Ангелова, Стефан Додуров, Веселина Михалкова, Валери Вълчев и др.
Варненският театрален гастрол ще завърши на 10 февруари, когато от 17 и 20 ч. в ТР "Сфумато" ще бъде представен "Едноокият цар" от каталунския автор Марк Креует. Постановка Петър Денчев, сценография и костюми Теодора Лазарова, музика Христо Намлиев. Участват Симеон Лютаков, Милена Кънева, Биляна Стоева, Пламен Димитров и Николай Божков. "Едноокият цар" започва в непознатия за България жанр комедия на наблюдението. Той води началото си от комедийните стенд ъп-актьори, които избират банална или несъществена тема, върху която да реализират обобщения.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ