23 Април 2024вторник21:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Татяна Лолова представя седмо издание на "1/2 живот"

/ брой: 26

автор:Дума

visibility 24

Три дни преди 83-тия рожден ден на известната актриса Татяна Лолова ще се състои представянето на седмото, допълнено издание на нейната книга "1/2 живот" (изд. "Изток-Запад"), днес от 19 ч. в камерната зала на Младежкия театър "Николай Бинев".
За избора на заглавие самата Лолова споделя: "Когато избирахме заглавия, моят мъж каза: "Танче, не можеш да кажеш: ето, това е целият ми живот. Най-добре го кръсти 1/2 живот." И така си остана."
Защо "1/2 живот"? Защото кой може да каже, че ние, българите, сме живели целия си живот? И 1/2 ни е много, ако се размислим. Пък и всеки се надява, че другата 1/2 е пред него и го чака. 1/2, защото не успях да вместя толкова съкровени мисли и обични хора. Хора, които са се мъчили да ме правят актриса и са ми давали от времето си, от нежността си и от знанията си. И как преобърна сърцата ни от радост идването на най-хубавото и смело нещо в тази ужасна криза нашият внук Сава-син, Сава-младши! 1/2, защото изгубихме много скъпи същества. 1/2, защото другата ни половина отиде да краси другите страни или да ги плаши и грози. 1/2, защото когато хората трудно си купуват хляб, очите им се премрежват и нямат сила да четат дори интимните потайности на една известна артистка, която при това няма подкрепата нито на едните, нито на другите, защото не иска да се дели нито към едните, нито към другите, защото иска да е за всички, които живеят в България, изповядва авторката.



 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ