19 Април 2024петък13:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ГЕРБ си присвоиха и "Сурва"

/ брой: 21

автор:Юлия Кулинска

visibility 431

Арогантността на ГЕРБ няма граници! Партията на Борисов в Перник си присвои и Международния фестивал на маскарадните игри. На рекламното пано за изявата сред емблемите на спонсорите и медийните й партньори се мъдри, кой знае защо, и логото на ГЕРБ. Може би кметицата на миньорския град е решила, че фестивалът е неин или пък на партията й...! Уникално, невиждано, сърцераздирателно!
Явно г-жа Церовска добре е усвоила маниерите на патрона си Борисов да говори за свършеното от първо лице единствено число "аз организирах","аз платих","аз дадох"...Градоначалничката явно живее с усещането, че е "Аз съм Перник"...
Международният фестивал на маскарадните игри "Сурва" в Перник e най-aвторитетната в България, на Балканите и в Европа изява на традиционни народни игри и обичаи с маски. Той се организира от община Перник от 1966 година.
Нелепото рекламно поставяне на партийно лого е прецедент в организацията на фестивала. Независимо, че на кметския стол в миньорския град са сядали избраници от всички партии, в нито едно от досегашните 26 издания на фиестата никой не си е позволил да я партизира. Защото тя е на целия град, на цяла България, та и извън нея. Плаща се от общинската хазна, която се пълни от данъците на всички перничани. Местната управа явно е готова да се бори за рекорда на "Гинес" за арогантност, популизъм  и нахалство. 
Разделението е запазена марка на ГЕРБ и те го доказваха през цялото време на своето управление. Делиха ни на наши и ваши, на удобни и неудобни, на кадърни и некадърни, на умни и красиви в зависимост от това на коя партия сме членове или симпатизираме. За хората на Борисов България беше равно на ГЕРБ.
Огненото послание на сурвакарите е да прогонят злото. От земята ни. От домовете ни. От живота и душите ни.
А може би и от властта...?

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 155

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 153

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 135

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 156

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 173

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 153

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ