26 Април 2024петък14:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Дизайнер на личността отвори ателие в София

Италианецът Алберто Веделаго създава иновативен метод за изработка на елегантни облекла

/ брой: 21

автор:Альона Нейкова

visibility 1311

Модно ателие отвори в центъра на София италианецът Алберто Веделаго, прочул се като "Personalitailor" - дизайнер на личността. Създателят на бранда "Accademya" ("Академия") изработва дрехи, описващи човека като личност и естет. За целта експертът разговаря от половин час до 90 минути (или повече) с клиента, за да разбере по-добре вътрешния му свят. Дизайнерът обаче не губи времето си за празни приказки с желаещите да се сдобият със специално ушити за тях сака и панталони. Не пита каква кола карат и дали предпочитат блондинки или брюнетки. А се стреми да разбере нещо повече за приоритетите и целите в живота на мъжете, избрали Веделаго за свой съветник в света на чаровната диктаторка. Авторът на иновативния метод за създаване на елегантност подчерта, че най-важната и същевременно най-трудната част от работата му е да опознае индивидуалността на човека, неговите лични качества и да му помогне да намери своя стил. Дизайнерът работи с представители на силния пол, без да крие, че всъщност много харесва жените, но не би се наел да прави дрехи за тях, тъй като дамите не знаят какво искат.
Алберто Веделаго има 30 години опит на международната модна сцена. Започнал е своята кариера като мениджър във "Форал груп" - една от големите институции за елегантност "Made in Italy". Kоординирал e процесите на изработка, стилизиране и маркетинг, управлявал е над 150 магазина на "Пал Зилери" в цял свят. Това е продължило четвърт век, преди Алберто Веделаго да вземе решението да основе собствен бранд, разкри председателят на Академията за мода в България проф. Любомир Стойков при представянето на италианския дизайнер.
Оригиналният творец подчерта голямото значение и предимствата на ръчната изработка, при която за направата на сако се следват 186 задължителни стъпки, а за фабрично произведените костюми - едва 20, като за конфекцията се набляга на традиционните залепващи техники.
Дизайнерът също така е автор на издадената на английски и италиански книга "Giacca e cravatta. Andata e ritorno/Rеturn tiсkеt to suit and tie", в която разказва от първо лице за удоволствието да обличаш и разкрива тайните на елегантността.
Сред известните личности, които са се доверявали на Алберто Веделаго за своя външен вид, са Джон Траволта, Ник Нолти и други знаменитости, както и компании, към които прилага същия персонализиран подход. Такъв е случаят с най-старото кафене в света (открито през 1720 г.) - "Florian" ("Флориан") във Венеция, чийто персонал е облечен от дизайнера.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ