Тайните на доброто вино и ракия разкриват в Етнографския музей в града на тепетата
/ брой: 21
Регионалният етнографски музей в Пловдив представя изложбата "Градус0" - БГ". На празника Трифон Зарезан ви каним да надникнете в тайните на старите българи за правене на добро вино и ракия, информират от музея. Те са не само продукт на земята, но и плод на въображението на техния стопанин, плод на неговата интелигентност и духовност. Виното и ракията са неговата най-голяма награда, символ на плодородие и живот. Те са крепители на вярата и духа, неизменни спътници на българина в делник и в празник. Правенето на хубаво домашно винце и ракийка изисква голям майсторлък. Това е знание, което се предава от поколение след поколение.
На 1 февруари от 11 ч. старите майстори винари и ракиджии ще разкрият тайните си в Етнографския музей. Елате да зарежем лозницата, за да е пълна и здрава годината, да върви на берекет, приканват организаторите. Можете да изучавате старите майсторлъци за правене на вино и ракия, да откриете отдавнашни лечебни рецепти и да се посмеете, когато четете за вредите от спиртливите питиета до 28 февруари.