26 Април 2024петък12:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Филми на Пол Верховен и Франсоа Озон с най-много номинации за "Сезар"

/ брой: 19

автор:Дума

visibility 68

Филмите "Elle" на Пол Верховен и "Frantz" на Франсоа Озон водят с по 11 номинации за френските награди за кино "Сезар". И двете творби ще се борят в ключовите категории за най-добър филм и най-добър режисьор. Продукциите изпреварват "Ma Loute" на Брюно Дюмон, номиниран в 9 категории, и "Mal de pierres" на Никол Гарсиа, който е с шанс за 8 награди. "Divines" на Уда Бенямина има 7 номинации, между които за най-добър филм и най-добър дебютен филм.
Номинациите бяха оповестени, малко след като световноизвестният режисьор Роман Полански уведоми организаторите, че няма да е водещ на 42-рата церемония на 24 февруари. Решението му е свързано с протестите на феминистки заради неприключилото дело срещу него в САЩ по обвинение в изнасилване.
Фаворитка в категорията "Най-добра актриса" е Изабел Юпер, която играе в "Elle", но ще трябва да преодолее конкуренцията на Марион Котияр, номинирана за участието си в "Mal de pierres". При мъжете Гаспар Юлиел може да вземе награда за "Juste la fin du monde" на Ксавие Долан, съперник му е Пиер Нини, който се изявява във "Frantz".
За най-добър чуждестранен филм са номинирани германският "Toni Erdmann" на Марен Аде, "Moi, Daniel Blake" на британеца Кен Лоуч, "Juste la fin du monde" на Ксавие Долан, румънският "Baccalaureat" на Кристиан Мунджиу и "La fille inconnue" на братя Дарден.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ