20 Април 2024събота07:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От кол и въже

/ брой: 14

автор:Ина Михайлова

visibility 2897

Прощалната пиар акция на Румяна Бъчварова за борба с битовата престъпност и гръмките приказки, че МВР е най-реформираната система, си намериха похлупака. След толкоз промени и игри със съдбите на хиляди служители и техните семейства лъсна голата истина. СДВР, а и не само тя, остана без полицаи и катаджии. Конкурси за всякакви длъжности, при това с минимални изисквания на фона на напредналата, добре организирана и модернизирана по последния писък на модата престъпност, заливат страната. Мераклии се търсят под лупа, а такива трудно се намират. Пак поради по-горе посочените причини.
Маневрите във вътрешното ведомство, употребата му за партийни и политически цели, липсата на ясна социална политика, на сигурност и на гаранции за развитие отказаха и онези, които до последно се надяваха, че четвъртвековната агония ще спре. Уви, тя се задълбочи. И резултатите са видими. Кадърните изкарват нужния стаж за пенсия първа категория, а след това се прехвърлят в частния сектор, където има и заплащане, и придобивки, и сигурност. А МВР се пълни с кадри... от улицата. От кол и въже.
И няма изгледи ситуацията да се промени, след като дървото е без корен. Въздишаме по годините, в които милиционерското училище в Пазарджик бълваше подготвени кадри, а школата в Симеоново - висши служители. Днес МВР си има Академия, но и тя води битка за оцеляване. И как да е другояче, след като самото министерство от години се управлява от хора, които или са твърде далеч от системата, или се чудят как да я използват по-удачно за различни от предназначението й цели.
Нали не се питате защо българският полицай изглежда зле и неугледно на фона на английския или германския си колега? Дали там набират кадри от улицата - със средно образование, с минимална физическа годност? Друг път! Затова в Лондон и чужденците знаят, че с полицай се разговаря от дистанция, а у нас в кварталните кръчми полицаи и бандити пият бира на една маса.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ