19 Април 2024петък09:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Фирми подадоха жалби срещу избора на строител на 10 км от "Хемус"

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 35

Проектирането и строителството на 10-километровата отсечка от магистрала „Хемус“ от Ябланица до Боаза временно се спира заради жалби в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението на възложителя – Агенция „Пътна инфраструктура“, за избор на изпълнител. Това показва справка в регистъра на КЗК.
Припомняме, че с решение от 9 януари пътната агенция избра консорциума „ХВП Ябланица“ ДЗЗД с участници „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД да направи техническия проект и да проектира участъка. Консорциумът даде втората най-ниска цена в търга - малко под 55 млн. лева. От решението се вижда, че Агенцията е класирала само две сдружения на финала на поръчката – обявеното за победител с оценка от 93,557 точки и „АМ Хемус Страбаг“ с участници „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД и „Страбаг“ АГ – клон България, с оценка от 74,483 точки. Останалите девет участника са отстранени с различни мотиви.
От отстранените жалби срещу решението вчера са подали обединението „Строители АМ Хемус“,"Д/В АКТОР - АЕР", обединението „АМ Хемус 1 2016“, "Мега инвест холд" ЕООД, което подаде най-ниска цена, „Трейс груп холд“ и „ПСТ Груп“. В процедурата участваха и "Геострой" АД и "Пътстрой - 92" АД като част от обединението "Геопът – Хемус", както и "ИСА 2000" ЕООД самостоятелно.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ