19 Април 2024петък10:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Треска за Оскари" завладява ефира

Поредното издание на филмовата селекция ще акцентира на най-доброто от историята на наградите в три последователни десетилетия

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 1145

Вдъхновен от наближаващата церемония по връчването на най-значимите филмови награди, телевизионният канал Kino Nova ще срещне най-запалените фенове на Седмото изкуство с хитови заглавия, отличени от Академията на САЩ. В продължение на пет поредни седмици киноманите ще имат възможност да се насладят на селекция от качествени филми - вечни класики и премиерни заглавия. Разнообразието от жанрове, изключителната актьорска игра и въздействащите сюжети ще задоволят всички вкусове и ще се погрижат за доброто настроение на зрителите пред екрана в "Треска за Оскари" - от 23 януари, всяка вечер в 21.00 ч., по Kino Nova.
Първата и втората седмица класически заглавия от 90-те години ще завладеят ефира, а началото ще сложи киношедьовърът "Мълчанието на агнетата" - носител на основните награди, известни като "Големите 5": за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра главна мъжка роля, най-добра главна женска роля и най-добър сценарий. Друга абсолютна класика, която ще зарадва феновете на 28 януари, е спечелилият три статуетки "Оскар" кинохит "Джурасик парк". "Безсъници в Сиатъл" ще се излъчи на 30 януари, а "Филаделфия" - на 31 януари. Отличеният през 1995 г. с приза за най-добра кинематография "Легенди за страстта" ще припомни епичната история за тримата братя и техния баща на 1 февруари.
Третата седмица на "Треска за Оскари" ще пренесе зрителите от най-доброто от края на 90-те към новия век. Награденият с "Оскар" за най-добър актьор и най-добра актриса "Колкото - толкова" ще се излъчи на 7 февруари. Ще бъде показан и "Животът е прекрасен", отличен с три приза на Академията (за главна мъжка роля, най-добър чуждестранен филм и най-добра филмова музика). Новата страница в историята на Седмото изкуство на 9 февруари ще разгърне "Талантливият мистър Рипли", следван от "Шоколад" на 10 февруари, "Гладиатор" на 11 февруари и "Герой" на 12 февруари. "Спайдърмен" ще може да се види на 13 февруари, "Отблизо" - на 15 февруари, "Трансформърс" - на 18 февруари и "Гадни копилета" - на 19 февруари.
"Джанго без окови" (с "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля и най-добър оригинален сценарий) ще се излъчи на 22 февруари. Номинираният в 10 категории филм "Американска схема" ще бъде показан на 23 февруари, "Капитан Филипс" (с 6 номинации) - на 24 февруари.
Новото издание на "Треска за Оскари" ще акцентира на най-доброто от историята на наградите в три последователни десетилетия.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 475

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 575

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 535

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 513

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 471

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 600

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 495

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ