29 Март 2024петък10:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От редактора

Шансът да не бъдем статисти

/ брой: 14

автор:Боян Бойчев

visibility 1331

Докато бяхме в празнично настроение от новогодишните празници и последвалите ги имени дни, някак между другото премина информацията, че американски танкове пристигали в България, както и в други източноевропейски страни, за да ни пазели от възможна руска агресия. На това народът му вика: "Един гледа сватба, а друг - брадва".
И освобождаващият поста президент на изпроводяк отново включи омръзналата на всички трезво мислещи българи развалена плоча за руската заплаха. Нещо повече, той се опита да назидава своя наследник как да постъпва и каква политика да води. Дори обеща да застане на барикадата, ако бъде направен опит за отклонение на България от европейския и евроатлантическия й път. В скучноватата си реч освен че обясни кой е "номер 1" във всичко, бившият вече президент започна да се вживява и в герой от барикадите. Той вече веднъж заяви своите симпатии към "красивите, умните и интелигентните"... и щедро платените по време на протестите срещу правителството на Орешарски.
Аз пък задавам въпроса: къде е демокрацията? Значи ли, че ние нямаме право на мнение. Защото когато влязохме в НАТО, никой не ни пита. Ами ако, казвам съвсем хипотетично, изведнъж вземе, та се случи референдум и българинът реши, че не иска в НАТО, тогава какво правим? Бившият президент ще развее риза на барикадите, а американските танкове ще влязат в столицата ли?
Но нека се върнем в реалността. Изследвания показват, че 82% от населението у нас се отнася дружески към Русия и не я смята за заплаха. Само 4% се определят като русофоби. Но сред тези 4% попадат хора, насочвали нашата политика през последните години.
Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп заяви, че иска промяна в отношенията с Русия. Дали ще се случи, остава да видим.
Новоизбраният български президент Румен Радев заяви същото.
Има нещо символично в това, че и двамата встъпват по едно и също време в длъжност.
Под замръзналите ледове на днешното ни лениво и егоистично съществуване клокочат вълните на промяната. Без тях светът би се превърнал в твърде опасно и дори безлюдно място. И като страна, членка на Европейския съюз, ние имаме историческия шанс да играем важна роля в тази промяна. От нас зависи дали ще приемем ролята  или отново ще се окажем статисти и ще чакаме някой друг да решава. А ние да се нагодим според ситуацията...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ