08 Май 2024сряда18:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦРУ с нови правила за защита на личните данни на американците

/ брой: 14

автор:Дума

visibility 496

Централното разузнавателно управление на САЩ оповести нови правила за по-добра защита на личните данни на американците по време на разузнавателните си операции, съобщава "Франс прес".
Новите рестрикции, наложени от главния прокурор на САЩ само два дни, преди Доналд Тръмп да стане президент, ще принудят ЦРУ, чиято задача е да се съсредоточава върху проблеми и заплахи в чужбина, да съхранява личните данни на американците при разузнавателни операции до 5 години.
До този момент, според изпълнителна заповед от 1981 година на бившия президент Роналд Рейгън, не бяха стриктни правилата по отношение как разузнавателната агенция борави с такива данни. ЦРУ трябва да филтрира разследванията на чуждестранни цели, но като се има предвид естеството на телекомуникациите по света и интернет и цялата електронна информация в тях, невъзможно е да не се събира и информация за американски граждани.
Например ЦРУ отбеляза, че ако изземе твърдия диск от компютъра на хакер от чужбина, в него може също да има много информация за американци. В такъв случай ще има стриктен контрол при боравене с такава информация и агенцията лично "трябва да поема разумни стъпки за ограничаване на събраната информация само до това, което е необходимо, за да се постигне целта при събирането й", се казва в съобщение на агенцията.
Такава информация, анализирана или не, трябва да бъде премахната в рамките на пет години, за да е сигурно, че агенцията няма да я притежава безсрочно.
Новите правила затягат ограниченията също относно как агенти на ЦРУ могат да участват в организации в САЩ по време на разузнавателни операции.

БДЖ вдигна цените на билетите с 20%

автор:Дума

visibility 332

/ брой: 84

1 млн. българи са пътували по празниците

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 84

По-ранна жътва очакват зърнопроизводителите

автор:Дума

visibility 361

/ брой: 84

Си Дзинпин е на обиколка в три европейски държави

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 84

Путин готов на диалог, но на равни условия

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 84

Израелската армия нахлу в Рафах

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 84

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 84

Пренавиване

автор:Валентин Георгиев

visibility 344

/ брой: 84

За наше добро

visibility 322

/ брой: 84

Натровената Европа

автор:Юри Михалков

visibility 381

/ брой: 84

БСП: Да кажем ясно и високо - алтернатива има!

автор:Дума

visibility 393

/ брой: 84

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ