20 Април 2024събота05:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Индустриален мор

/ брой: 13

автор:Валентин Георгиев

visibility 203

Поредната стряскаща статистика за влошената бизнес среда и умиращата ни икономика изнесоха от БСК. Оказа се, че за 8-те години управление на ГЕРБ от картата на страната са заличени 92 големи фирми и над 4000 малки предприятия. Това си е истински индустриален погром, ако въобще в България има останала някаква индустрия. При такъв масов фалит да се говори за "стабилност" и "растеж" е диагноза, с която само властта може да се радва сама на себе си. Всякакви възражения, че видите ли, такива били законите на пазарната икономика, трудно могат да се приемат като сериозни аргументи. При нормално функциониращ пазар има инвестиции, отварят се нови предприятия, докато у нас те отдавна са пресъхнали.
Темата за съсипването на българската икономика, разбира се, е много по-обширна и болезнена и обхваща целия ни злощастен преход от последните 26 години. ГЕРБ просто дооглозга остатъчните активи. Ако човек си направи труда да сравни профила на това, което сме имали тогава, и какво е останало днес, ще се хване за главата. Защото това, което все още "мърда", са главно фирми, близки до властта от сферата на строителството. С тях се препират и парите от еврофондовете. Няма едно читаво индустриално предприятие, с което държавата ни да може да се гордее. И не ми давайте като еталон чуждите компании и монополи, чиято печалба се изнася навън. Тъжната истина е, че няма производство, няма бизнес. Повечето българи са продавачи в бензиностанции и хипермаркети. Последните пък досъсипаха родните производители с откровено изнудване. Контрабанда, банки, данъчни, мутри и други рекетьори съсипват всеки опит на честен човек да сътвори нещо и законно да си изхранва семейството! Положението е потресаващо - държавата чрез чиновниците си пречи на икономическото развитие. Всички са се овълчили и не позволяват на способния човек да надигне глава и да си върши работата. Затова и всичко читаво бяга навън. Впрочем нищо ново не казвам, поувлякох се.
   

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ