24 Април 2024сряда04:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Разсрочват сметките за ток за декември и януари

/ брой: 13

автор:Дума

visibility 359

Потреблението на електрическа енергия в най-студените дни беше рекордно за последните 20 години. Всяко едно ЕРП ще представи информация какъв е ръстът в потреблението, спрямо предходния период на миналата година. Като цяло над 12% е ръстът на потреблението на битовите потребители спрямо предходната година заради ниските температури, съобщи вчера министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова след правителственото заседание. Повод за коментара й бе информация, че сметките за ток за декември ще бъдат с 20% по-високи заради студеното време.
Министерството на енергетиката и КЕВР ще направят проверки дали сметките са реални. Ще бъде предоставена възможност на всеки потребител да разсрочи сметките си за ток за месеците декември и януари. Начинът, по който ще се направи разсрочването на сметките, зависи от всяко едно електроразпределително предприятие.
Стана ясно още, че ще бъдат направени проверки във връзка с информацията, че някои от ЕРП-та са просрочили срока от 31 дни за отчитане на електромерите, поради невъзможност да достигнат до част от населените места, заради лошото време.
От ЕВН съобщиха миналата седмица, че средната стойност на фактурите при битови клиенти в Югоизточна България за декември 2016 г. е 64,47 лв. с ДДС. Сумата е с 19,4% по-висока спрямо декември 2015 г., когато е била 53,99 лв. с ДДС. В Западна България средното потребление през декември 2016 г. се е увеличило на годишна база с 15%, съобщиха от ЧЕЗ. За периода 5-8 януари консумацията се е повишила с близо 7% при понижение на средните външни температури с 8 градуса.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ