18 Април 2024четвъртък06:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Путин обвини екипа на Обама за компроматите срещу Тръмп

Русия е готова за преговори с новата администрация на САЩ на базата на взаимно уважение, без натрапване на ценности, заяви външният министър Сергей Лавров

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 11

Руският президент Владимир Путин обвини отиващата си американска администрация в опит да подкопае легитимността на избрания президент Доналд Тръмп, предадоха световните агенции.
"Какво наблюдаваме в САЩ? Наблюдаваме продължаваща остра вътрешнополитическа борба, независимо от това, че изборите за президент приключиха и че те приключиха с убедителна победа за господин Тръмп", каза Путин на съвместна пресконференция с молдовския си колега Игор Додон в Москва. "В хода на тази борба бяха поставени няколко задачи и първата от тях е да се подкопае легитимността на избрания президент на САЩ", каза руският президент. Той заяви, че действията на отиващата си американска администрация нанасят като цяло ущърб на интересите на самите САЩ.
Руският президент обвини още сегашните американски власти, че се опитват "да вържат ръцете и краката на новоизбрания президент Тръмп при изпълнението на предизборните му обещания както в страната, така и на международната сцена". В същото време той отхвърли информациите, разпространени от американски медии, че руските тайни служби са шпионирали Тръмп и са натрупали компромати срещу него с цел да го шантажират, предаде Франс прес. "Да не мислите, че нашите тайни служби тичат след всички американски милиардери? Разбира се, че не е така", категоричен бе Путин. Той заяви, че онези, които са поръчали доклад с каквито и да е компромати срещу Тръмп и разпространяват неверни информации за него, са по-лоши от проститутки, предадоха ТАСС и Асошиейтед прес. "Такива хора нямат никакви морални ограничения", казва още Путин.
Руският президент повтори, че никога не се е срещал с Тръмп и изрази надежда, че Москва и Вашингтон могат накрая да върнат към нормалното отношенията си, предаде Ройтерс.
Междувременно по време на пресконференция относно резултатите от работата на външнополитическото ведомство на Русия за 2016 г. външният министър Сергей Лавров заяви, че страната му е готова да седне на масата за преговори със следващата администрация на САЩ.
"Освен ядрените арсенали, теми на тези преговори трябва да са новите хиперзвукови оръжия, ракетната отбрана, милитаризацията на космоса и други проблеми". Лавров заяви това в коментар на изказването на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, че може да обмисли отмяна на санкциите срещу Русия, ако тя е склонна да съкрати ядрения си арсенал. Той обаче посочи, че не вижда в изявлението на Тръмп предложение за ядрено съкращаване в замяна на анулиране на санкциите.
"САЩ искаха да използват терористичните групировки "Ислямска държава" и "Фронт Ан Нусра" за сваляне на президента на Сирия Башар Асад", заяви Лавров, цитиран от ТАСС. В тази връзка той посочи, че както е възникнала "Ал Кайда", когато американците са подкрепяли муджахидините в Афганистан през 80-те години, така е възникнала "Ислямска държава" след окупацията на Ирак през 2003 г. "Точно така и сега в сирийската криза едно от разклоненията на "Ал Кайда" - "Фронтът Ан Нусра" е най-безпощадната терористична групировка", отбеляза Лавров.
 "Русия е готова да изгражда отношенията си със САЩ, ЕС и НАТО на базата на взаимно уважение, без натрапване на ценности", каза Лавров, цитиран от РИА "Новости".
"Ние търсим съвпадащи интереси с всички тези, които са готови да направят така, че световната икономика да се развива в интерес на всички страни и народи без изключение, търсим общи методи с тези, които разбират безалтернативността на обединените усилия в борбата с тероризма и прочие съвременни заплахи, търсим обединение с тези, които са готови да работят с нас на равноправна взаимоизгодна основа, на основата на отчитане на двустранните интереси и изграждане на базата на такива интереси", подчерта Лавров.
Според него с тези си позиции Русия работи и в ООН, и в БРИКС, и в "Групата на 20-те", и в СНГ, ШОС, ОДКБ и Евразийския икономически съюз, а и в много други организации.

България трябва да се откаже от плоския данък

автор:Дума

visibility 320

/ брой: 73

Правителството взе 200 млн. лв. вътрешен заем

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 73

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

БАКБ купува Токуда банк

автор:Дума

visibility 264

/ брой: 73

Киев провокира риск от ядрена катастрофа

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 73

Израел търси умен отговор срещу Иран

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 73

Китайската икономика надмина очакванията

автор:Дума

visibility 267

/ брой: 73

Започна наказателно дело срещу Тръмп

автор:Дума

visibility 261

/ брой: 73

Мътилката

автор:Александър Симов

visibility 290

/ брой: 73

За гарантиран достъп до услуги и дом за всеки

автор:Дума

visibility 307

/ брой: 73

Правим голямо ляво патриотично обединение

visibility 317

/ брой: 73

Обида за дипломацията

visibility 256

/ брой: 73

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ