25 Април 2024четвъртък07:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Зума вече е в стабилно състояние

Опрощават 300 736 лв. дългове на Локо и Ботев Пд

/ брой: 12

автор:Дума

visibility 13

Христо Бонев вече е в стабилно състояние. От УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив съобщиха вчера, че са започнали раздвижването на легендата на българския футбол. В неделя почетният президент на Локо Пд претърпя сърдечна операция, която продължи над 5 часа. Опериралият го проф. Генчо Начев му постави два байпаса, след като Бонев получи масивен инфаркт. Състоянието на Зума се подобрява, но все още е рано за дългосрочни прогнози. "Няма опасност за живота му. Той вече е в по-стабилно състояние", обявиха от болницата.
Дългове на обща стойност 300 736 лв. на пловдивските Локо и Ботев към местната община ще бъдат опростени. Предложението ще се гласува утре на сесията на местния парламент, първа след отстраняването на кмета Иван Тотев.
Вносители на предложението са група общински съветници, представители на различни политически формации. Целта на инициативата е да се помогне на двата футболни клуба. Ботев дължи на общината 108 149 лв. и лихви от 11 149 лв. за концесията на клубния си стадион "Христо Ботев". В момента строителството на спортния обект е замразено. Според изискванията концесията трябва да приключи през следващата година, но е почти изключено това да се случи.
Борчът на Локо е 146 191 лв., а лихвите 35 274 лв. Той е по договор от 2005 г. за пешеходния подлез под бул. "Христо Ботев" срещу Централна гара. Концесията беше прекратена заради неизпълнената инвестиционна програма за реконструкция на пешеходното пространство. Годишните такси за последните месеци не са плащани. Срещу двата футболни клуба са заведени изпълнителни дела. Миналата година сметките на двата клуба дори бяха за кратко запорирани заради тези задължения. От община Пловдив обаче вдигнаха запора, за да могат Локо и Ботев да функционират нормално и да осъществят плановете си за зимна подготовка и селекция според възможностите си.
Очаква се предложението за опрощаването на концесионните такси да бъде одобрено с голямо мнозинство от общинските съветници.
 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ