24 Април 2024сряда02:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прокуратурата отказа разследване за "голите снимки" на училищния директор

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 17

Софийската районна прокуратура е отказала да образува разследване по случая с голите снимки на директора на 51-во Средно училище Асен Александров. Това заяви пред журналисти говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
В хода на проверката са били събрани обяснения от хора, които имат отношение към случая. Извършени са и две експертни справки. Първата е техническа и е установила, че в сайта на учебното заведение изобщо не са публикувани голите снимки на директора, както първоначално се твърдеше.
Втората е извършена от експерти на Министерство на културата, които са установили, че фотосите не съдържат порнография. В крайна сметка наблюдаващият прокурор е преценил, че няма данни за извършено престъпление и е отказал образуване на дело по случая.
Арнаудова обясни още, че прокуратурата изобщо не е търсила отговор на въпроса дали снимките на директора са автентични, тъй като това не представлява интерес за разследването. Все още не е ясно и кой е разпространил снимките до печатните издания, в които те бяха публикувани. Един от разпитаните, който е служител в медия, публикувала снимката, обяснил, че тя е била донесена от непознато лице на хартиен носител.

 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ