19 Април 2024петък18:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

90% от продаваните коли у нас са употребявани

/ брой: 11

автор:Дума

visibility 20

90 на сто от продаваните и регистрирани у нас автомобили са употребявани, като по-голямата част от тях са много стари, стана ясно на пресконференция вчера на сдружение "Прес авто клуб - България". Към края на миналата година страната ни е на едно от първите места в Европа по брой на регистрирани коли, спрямо населението. Това води до замърсяването на въздуха и нарежда столицата ни между най-мръсните градове в Европа. Според данните на сдружението към края на 2016 г. 40 на сто от регистрираните у нас автомобили са над 20-годишни. Общо две трети са над 15 годишни, само 14% са на възраст под 10 години, а новите - до 5 години са едва 4,4 на сто. В България преобладават дизеловите автомобили, а в над 80% от бензиновите има монтирана газова уредба. 2474 хибридни коли и 274 електромобила са регистрирани през миналата година. Държавата обаче не подпомага модерната тенденция за въвеждане на екоавтомобили - хибриди или електромобили - няма данъчни облекчения или субсидии за възстановяване на част от стойността на електромобилите, коментира и Иван Пенчев от сдружението. Според него страната ни е една от малкото, при които данъците за стар автомобил са по-ниски, отколкото за нов автомобил.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ