29 Март 2024петък12:22 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Позиция

Да, ама не, България

/ брой: 11

автор:Лозан Такев

visibility 1467

Вчера сутринта включих кафеварката
и оттам, представете си, се появи отново Роско - момчето, което си отива от "Дондуков 2", да говори отново срещу президента на Русия, срещу бъдещия държавен глава на България генерал Румен Радев... Почти няма телевизия, в която да не е "цъфнал" в последно време да търси поредната доза индулгенция за утрешния си работен ден. Пак Крим, пак Русия, отново срещу онези, които искат сваляне на санкциите срещу Москва и Кремъл.
Плевнелиев едва ли не поиска от Борисов да озапти бъдещия ни президент, преди още да е встъпил в длъжност, да го спре да говори с уважение за Владимир Путин, за Доналд Тръмп. И отново влезе в ролята на ментор. А защо нашия всеощедържавен глава неизменно се съобразява с мнението на Меркел, на Обама, на Хилъри!? Защо не се съобрази и със сакралното светло чувство на българина към Русия, към братята освободители, с лексиката на класика Иван Вазов, с природната ни привързаност и като религия, и като история, и като риторика с братята руси!?
 Вапцаров беше написал за подобни състояния "Затуй така жестоко жилиш, в предсмъртен ужас може би..." Но ми дойде на помощ и едно ново обяснение за загубата на Цецка Цачева в президентската кампания. Да, тя загуби битката, която така силно бе убедена, че ще спечели, не само защото "вече не е толкова млада и не е толкова красива", не защото освен, че е имала сърце на 20 години да стане член на БКП, а имала и мозък след 40 да я напусне и да стане член на ГЕРБ, не защото нейните бивши съпартийци са убили дядо й и тя, като неталантлива самодейка се  разплака пред камерите в студиото. Тя загуби и заради предишния кандидат на ГЕРБ за държавен глава - Росен Плевнелиев. Нищо, че бил успешен мандатът му!
 Сега на хоризонта се явява нова партия. Тя привлекателно се нарича "Да,България!" Но бихме я нарекли и "Да, Америка за България". Или още по - простичко и точно: "Да, ама Не, България". Още повече, че има много близки опорни точки между идеолозите на новата политическа формация и предишния хазяин на "Дондуков" 2.
Да, ама не...
 

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ