20 Април 2024събота13:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Прокуратурата поиска задържане на петима митничари

Само срещу шестима от 25 арестувани за корупция бяха повдигнати обвинения

/ брой: 10

автор:Дума

visibility 1221

Специализираната прокуратура поиска задържане под стража за петимата митничари от Варна. Според държавното обвинение петимата митнически началници от Варна-Запад и един спедитор са организирана престъпна група за корупционни престъпления. Това са началникът на митническия пункт Варна-Запад Дамян Йорданов и началниците-смени Ивайло Арнаудов, Любомир Киров, Анна Ангелова и Галин Русев. Адвокатите на обвиняемите до един пледираха за по-лека мярка от поисканата задържане под стража, защото нямало предпоставки за това, а обвинените били неосъждани и нямало вероятност да се укрият. Според Диана Ангелова, адвокат на Ивайло Арнаудов, вземането на най-тежката мярка за неотклонение е необосновано. "За нас всички като защита, вземането на най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража в конкретния случай е необосновано. Защото законът изисква освен обоснованото предположение, да има и реална опасност от извършване на друго престъпление и укриване. Такова при тези хора няма", заяви още адвокатката. Тя допълни, че престъплението е наказуемо по алинея 6 с до 6 години затвор.
До редакционното приключване на броя нямаше информация, дали съдът е постановил обвиняемите да бъдат задържани за постоянно.
ДУМА припомня, че 25 митничари и спедитори бяха арестувани при среднощна акция на пристанище Варна-Запад в нощта срещу 13 януари. При претърсванията в служебните помещения и домовете на заподозряните бяха открити 711 000 лева, за които се подозираше, че са от подкупи. Операцията е проведена след сигнали за корупция при обмитяване на контейнери на тарифи, които са по-ниски от законовите. Говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова обясни, че разследването е започнало през септември миналата година.
Спедиторът остана на свобода, въпреки че именно той бил задържан със сериозната сума от 711 000 лева, малко преди месечната сбирка на ръководството на пункта, на която обичайно се разпределяли парите, събрани от четирите смени. Спедиторът не е в ареста, защото е разказал пред съдия за престъпната схема, включително и че тарифата за по-либерална проверка на контейнерите била 1500 лева.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ