29 Март 2024петък09:39 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

АБВ избра Константин Проданов за свой лидер

/ брой: 10

автор:Дума

visibility 14

Делегатите на Втория конгрес на партия АБВ избраха Константин Проданов за лидер на партията при явно гласуване вчера. Това стана, след като досегашният лидер Георги Първанов реши да се оттегли от ръководството. Новият председател определи като основна грешка на формацията това, че АБВ е участвало във властта. По думите на Проданов участието във властта на АБВ е легитимирало безобразието и безвремието на ГЕРБ. България изгуби две години историческо време, което нямаме и не може да си позволим, коментира той. Проданов обобщи, че бедността и корупцията са се задълбочили и страната ни е задлъжняла с нови милиарди. Според него външната ни политика е била абсолютен провал. "Успяхме да се скараме с Русия, успяхме да провалим успешна кандидатура за шеф на ООН. Управляващите бетонираха усещането, че ръководят не суверенна държава, а подмандатна територия", каза още Проданов.
Малко преди избора на новия лидер, Георги Първанов се похвали пред делегатите, че е вградил сянката си в АБВ. Днес не е моят бенефисен мач, няма да окача бутонките на пирона, допълни още той. Първанов и обясни, че причините за оставката му са лични и не смята да ги коментира, но имал и важни политически мотиви.
"Най-важното е, че след 25 години в политиката мога да кажа, че сега просто е друга политическата епоха. Случи се така, че, размишлявайки тези дни около 10 януари, видях много предавания, филми, медийни събития, които ме върнаха във времето, в което току-що бях избран за партиен председател... Имаше тежки барикади, но се знаеше кой от коя страна на барикадата е. Днес е друго - барикадите са навсякъде - в парламента, в душите ни. Сега ни атакуват с павета-думи, павета-компромати", каза Първанов.
В АБВ имаме мисия да се борим с посредствеността на двуполюсния модел в българската политика, срещу политическия картел на големите партии, заяви още той.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 483

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 455

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 542

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 458

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 454

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 587

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 526

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 532

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ