29 Март 2024петък17:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Японка спря Томова на "Аустрелиън оупън"

/ брой: 10

автор:Дума

visibility 1

Японка спря Виктория Томова от участие в основната схема на "Аустрелиън оупън". В последния кръг на квалификациите четвъртата ни ракета, която е №150 в света, загуби от Ери Ходзуми (№218) с 5:7, 2:6. Така 21-годишната софиянка за втори път в кариерата си остана на победа от място в основната схема на турнир от Големия шлем. Тя отпадна във финалния кръг на пресявките и на US Open 2016 г.
В Мелбърн Томова победи Ивана Джорович (Сърб, №148) и Хирко Кувата (Яп, №199). Срещу Ходзуми обаче българката допусна пробив още в първия гейм, но не позволи по-сериозен спад и изравни за 3:3. При 5:5 Хозуми отново се добра до брейкбол. Томова го заличи, но японката си осигури и втори шанс и този път проби. После на свой сервис тя затвори частта от третия опит. Във втория сет Томова потегли добре, след което Хозуми наниза 5 поредни гейма, за да спечели.
Така в основната схема за България ще играят Григор Димитров (№15) и Цветана Пиронкова (№64). При мъжете хасковлията среща на старта Кристофър О'Конъл (Авл, №231), а при дамите пловдивачанка има за съперничка световната №3 Агнешка Радванска (Пол). И двата мача са утре, като Гришо започва не преди 10.00 часа, а Цвети около 12.00 ч., като с този мач се закрива програмата на  централния корт "Род Лейвър Арена".
При победа Димитров очаква по-добрия от Ренцо Олива (Арж, №79) и Ньон Чун (РКор, №105). В III кръг пък нашият може да се срещне с неудобния за него Ришар Гаске (Фр, №18), а в IV ще чака Новак Джокович (Сърб, №2).
Ако Пиронкова успее да запише 4-а победа в 13-ия мач срещу Радванска, ще срещне във II кръг Миряна Лучич-Барони (Хър, №79) или Цян Ван (Кит, №70).


"Последните 1-2 години ми помогнаха много да науча и да видя какво работи за мен. Какви тренировки, фитнес режими, хранителен режим, какво трябва да правя на и извън корта. Благословия и проклятие едновременно е да имаш прекалено много оръжия в арсенала. Но тренираме да опростим играта възможно най-много. Казвал съм го и в предишните години, но никога не съм успявал да го направя за дълъг период от време", призна Димитров пред английския в. "Телеграф".

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ