24 Април 2024сряда08:52 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Антъни Иванов е №1 при младите за 2016 г.

/ брой: 10

автор:Мони Георгиев

visibility 1042

Плувецът Антъни Иванов бе избран за Най-добър млад спортист на България за 2016 г. В анкетата, която се организира за 6-и път плувецът от Велико Търново получи 378 т. През 2015 г. талантът бе 4-ти в анкетата. В 6-ото поредно допитване сред спортните журналисти Иванов събра 378 т. и изпревари носителката на 2 бронза в шорттрека от Зимните младежки олимпийски игри в Лилехамер Катрин Маноилова (341) и най-младия ни участник на Олимпиадата в Рио 2016 - кануистът Ангел Кодинов (246). Младата ни надежда в плуването спечели през изминалата година сребърен медал от европейското първенство за младежи в Унгария на 200 м бътерфлай. Той плува и на полуфинал в дебютното си европейско първенство за мъже в Лондон, а на Световното в малък басейн за мъже в Уиндзор, Канада, се класира 15-и.
За Отбор на годината бе избран националният ни отбор по тенис за момичета до 12 години - Катерина Димитрова, Денислава Глушкова и Стела Пеева, които спечелиха Европейска отборна купа в тази възрастова група, което се случва за първи път в историята на българския тенис. За първи път приза за най-добър треньор бе връчен на наставник в индивидуален спорт треньорът по шорттрек Асен Пандов. Специална награда Вдъхновяващ успех получи отборът по водна топка за юноши младша възраст на Локомотив Никола Нанов с треньор Георги Гаджев, спечелил за първи път в историята на този спорт у нас трофей на силен международен турнир в Сърбия.
"Благодаря най-вече на треньора ми Николай Вакареев за успешната година. Надявам се от община Велико Търново да вземат мерки, тъй като искам да продължа да тренирам в родното ми място. Не знам защо от бившия ми клуб Етър 2000 ми правят проблеми, вероятно всичко е злоба. Аз съм търновец и искам да тренирам там", заяви Иванов, който вече плува за Вихрен Сандански. "Очаквах Катрин Маноилова да е първа заради медалите от Олимпийските игри и другите й силни постижения, но и аз не изпратих слаба година. Най-много ме радва сребърният медал от европейското за юноши, не бяхме постигали такова нещо от 13 години. С него върнахме България на картата на Европа. Петър Стойчев навремето е плувал заедно с баща ми, винаги съм бил в добри отношения с него. Каза ми да не си вдигам главата много, че трябва да се работи повече и да се гонят още по-големи успехи. През 2017 г. ще гоня финал на световното за мъже и медал на световното за юноши", обяви победителят в анкетата.

Най-добър млад спортист:

 1. Антъни Иванов (плуване) 378 т.
 2. Катрин Маноилова (шорттрек) 341
 3. Ангел Кодинов (кану-каяк) 246
 4. Даниел Асенов (бокс) 227
 5. Йордан Минчев (баскетбол) 181
 6. Божидар Темелков (самбо) 127
 7. Еми-Мари Тодорова (бокс) 122
 8. Адриан Андреев (тенис) 119
 9. Иван Атанасов (бокс) 110
10. Петър Божилов (плуване) 98

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ