19 Април 2024петък22:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кризата в Полша се задълбочава

Опозицията бойкотира работата на парламента заради действията на консервативните управляващи

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 19

Работата на полския парламент е парализирана, след като бе окупиран от депутати от опозицията. Те протестират срещу действията на консервативното мнозинство, които наричат антидемократични и незаконни.
В сряда вечерта парламентът успя да се събере за кратко въпреки блокадата, но заседанието бе отложено. Председателят на Сейма Марек Кучински отложи конфронтацията, като формално откри за кратко първото пленарно заседание за годината, след което веднага го отложи за сутринта на следващия ден. Проведените кризисни преговори между управляващите и опозицията не успяха да доведат до компромис. Депутатите от "Гражданска платформа" обсъждат нови форми на протест.
Депутатите от центристката опозиционна партия "Гражданска платформа" окупират парламента от 16 декември, първоначално в знак на протест срещу опитите на властта да ограничи драстично свободите на парламентарната преса. След това протестът им се пренесе върху незаконното според тях гласуване на бюджет 2017. Въпреки преговорите, проведени между ръководителите на партиите, за да може долната камара да започне работа, доминираният от консерваторите Сенат одобри оспорвания законопроект за бюджета. Опозицията настоява бюджетът да бъде гласуван отново, оспорвайки това, че парламентарното мнозинство го гласува на 16 декември в друга зала.
Лидерът на партията "Право и справедливост" (ПиС) Ярослав Качински осъди "антидемократичните и незаконни" действия на опозицията и подчерта, че всички действия на неговата партия са законни. "Бюджетът е приет и се надявам, че веднага, след като бъде подписан от президента Анджей Дуда, ще бъде публикуван в Държавния вестник", каза той пред журналисти.
Няколкостотин души протестираха пред парламента, изразявайки подкрепата си за депутатите от опозицията.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ