29 Март 2024петък11:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА и "Металика" биха шампиона на Швейцария

/ брой: 9

автор:Марин Милашки

visibility 65

Волейболният ЦСКА победи шампиона на Швейцария Амрисвил с 3:1 гейма (16, 22, -18, 17) пред близо 4000 зрители в "Арена Армеец" в първа среща от 1/16-финалите в турнира за Купата на CEV. За първи път у нас турнирният двубой бе съпътстван от представянето на последния албум на култовата рок банда "Металика". Идеята бе на треньора и президент на "червените" Александър Попов, взаимствана от подобни проекти по западен образец. Феновете на ЦСКА бяха единни и подкрепяха през цялото време своите любимци, които подеха гостите с 9:3 и до края на първата част нямаха съществени проблеми. Вторият гейм беше доста по-оспорван и швейцарците поведоха с 16:15 при второто техническо прекъсване, но добра серия на софиянци и те дръпнаха с 21:18, а след това и с 24:20, за да удвоят аванса си в резултата. Швейцарците набраха скорост през третия гейм с 5:2, 16:13 и 21:16 и без проблеми го затвориха, като намалиха изоставането си. "Армейците" стартираха колебливо и в четвъртия гейм и отстъпваха с 0:3, но последва серия от 8:0. Тогава срещата бе прекъсната заради проблем с настилката на залата в полето на гостите, но след консултация с треньорския щаб на швейцарците двубоят все пак беше подновен след само 5 минути, въпреки че терафлексът не беше оправен. ЦСКА дръпна с 10:3 и 14:4 и с лекота затвори мача.
Смилен Мляков отбеляза 22 т., а Христо Цветанов и Яни Георгиев добавиха по 11. За гостите Себастиан Щайгмайер заби 19 т.
"Не трябва да гледаме нито резултата, нито играта. Да анализираме какво се случи. В залата се събра червеното общество заедно и това беше най-важното. Хората дойдоха, защото този мач беше много емоционален за нас. Минахме през големи трудности. Ще се опитаме отново да се върнем в Европа по подходящ начин, с победи. Това, което се случи, е голяма награда за нас. Реваншът ще ни бъде тежък. Двама техни основни състезатели не бяха тук сега. Ще се опитаме да победим или да продължим напред със златен гейм", коментира Попов.

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 498

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 511

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 464

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 555

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 474

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 466

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 424

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 544

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 548

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ