26 Април 2024петък17:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ел Харуби е единственият от Първа лига в Купата на Африка

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 14

Вратарят на Локо Пд и националния отбор на Мароко Ясин ел Харуби е единственият играч от българското първенство, който ще участва на започващия днес в Габон турнир за Купата на африканските нации. В него Мароко е в група С с отборите на Кот д`Ивоар, ДР Конго и Того.  Пазилият на Славия и ЦСКА Райс Мболи пък ще е капитан на Алжир.
Ел Харуби даде интервю пред "Франс футбол” преди дебюта си в турнира. "Купата на Африка дава възможност на играчите да блеснат. Особено на тези, които невинаги са под светлините на прожекторите. Един от тях е Ел Харуби", се казва в увода на изданието. "Горд съм да представлявам страната си, но и развълнуван от възможността да участвам на такъв форум. Нямам търпение надпреварата да започне. След като бях включен сред 23-та избраници на селекционера Ерве Ренар, почувствах облекчение. Но това бе награда за положения труд в последните няколко години. Целта ни е да дадем максимума си, за да излезем от групата. Трябва да съм готов, когато ми поверят отговорността да съм на вратата. Няма да забравя финала за младежката Купа на Африка (до 23 години) през 2011 г., когато паднахме с 1:2 от Габон пред 50 000 зрители.
През 2014 г. продължих кариерата си в България във втородивизионния тогава Верея. Бяха ми казали, че към мен има интерес и от елитни тимове, но преди това трябваше да заиграя редовно, искаха да ме видят в действие. Затова реших да заложа на тази карта. Подписах с ЦСКА - най-големия клуб в България, но ме оставиха да довърша сезона във Верея. През лятото клубът банкрутира, играчите му бяха разпуснати. Мислех си, че нямам късмет. Но си казах, че той все някога трябва да се обърне в моя полза. Локо Пд повярва в мен и се старая да не ги разочаровам. Близо сме до челната тройка само на 5 т. Целта е да финишираме трети и да играем в Лига Европа", обяснява Ел Харуби.
В същото време Локо Пд се похвали с новото си попълнение Дино Мартинович. Словенецът ще замени освободения Бирсент Карагарен, който иска да си намери отбор в чужбина. Той е на 26-години и до есента е играл за родния си Горица - 41 мача и 2 гола. Преди това 2 сезона е бил собственост на италианския Верона, но е пращан под наем в Албинолефе от Серия В ЛегаПро.
Александър Барт пък излъга Локо Пд за преминаване в редиците му. По този начин "смърфовете" се разминаха със звезден трансфер, след като французинът е единственият играещ футболист - 6-кратен шампион на България. Той има 2 титли с Литекс и 4 с Лудогорец, както и още 6 трофея - Купи и Суперкупи на България. Барт се е бил разбрал с шефовете на "Лаута", след което е поискал 2 дни, за да си докара багажа от Франция. В същото време бранителят е получил два пъти по-добра оферта от румънския Крайова, където играят Христо Златински, Апостол Попов и Радослав Димитров - Меси.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ