29 Март 2024петък06:46 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тръмп: Какво лошо има Путин да ме харесва?

Новоизбраният президент на САЩ обвини разузнавателните служби и някои медии в опит за манипулиране на общественото мнение

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 15

Девет дни преди встъпването си в длъжност, когато ще поеме контрола върху службите, Тръмп ги обвини в практики, подобни на тези в нацистка Германия. Той обяви, че изтичане на информация от разузнаването е накарало някои американски медии да публикуват недоказани твърдения за това, че Русия е събирала компрометиращи материали за него.
 Тази войнствена позиция, броени дни преди влизането на Тръмп в Белия дом, подготвя почвата за евентуална историческа конфронтация между бъдещия президент и главнокомандващ и американските разузнавателни служби от самото начало на управлението на новото правителство. Тя още повече изостря обтегнатите вече отношения между Тръмп и ръководството на разузнаването. Въпреки враждебността Тръмп за първи път призна в прав текст заключението на службите, че Русия е извършила хакерски атаки срещу Демократическата партия, които са довели до оповестяването на навреждаща информация за кандидат-президентската кампания на Хилари Клинтън, коментира британският в. "Файненшъл таймс". "Смятам, че е Русия", отговори той на конкретен репортерски въпрос, като допълни, че много държави извършват кибератаки срещу САЩ. Тръмп все пак посочи, че се надява да подобри отношенията си с Москва, защото с нейна помощ "Ислямска държава" може да бъде победена.
Запитан дали би приел, че Путин се е опитал да помогне за избирането му, Доналд Тръмп отговори: "Ако Путин харесва Доналд Тръмп, аз ще разглеждам това като актив, а не като пасив, защото имаме ужасни отношения с Русия". Според него Русия "повече ще уважава страната ни", когато поеме управлението. "Мисля, че е позорно разузнавателните агенции да позволяват някаква информация, която се оказа толкова фалшива и фалшива да бъде публикувана. Точно като нацистка Германия, изтъкна още той, като добави: "До 90 дни ще излезем с голям доклад за киберотбраната, как да спрем този нов феномен", подчерта бизнесменът. Запитан отново за риска от отслабване на националната сигурност с непрестанните критики към разузнаването, той отговори: "Разузнавателните агенции са жизненоважни и много, много важни. Ние ще назначим някои изключителни хора".
В същото време Тръмп засипа с нападки към някои медии, чието поведение определи като срамно заради разпространените пикантни твърдения по негов адрес за връзките му с Русия. Това което разяри Тръмп на пресконференцията в сряда, бяха репликите, след като той отказа да отговаря на въпрос на Си Ен Ен. "Вашата организация е ужасна. Не смятам да ви предоставя възможност да зададете въпрос", атакува той репортера на Си Ен Ен. Припомняме, че телевизия Си Ен Ен съобщи във вторник, позовавайки се на сведения, получени от официални лица в САЩ, че на брифингите миналата седмица шефовете на американските спецслужби запознали Тръмп с налични данни, че руските спецслужби разполагали с информация от личен и финансов характер, дискредитираща новоизбрания президент на САЩ. Бъдещият прессекретар на Белия дом Шон Спайсър нарече разпространяваната за Тръмп информация" въпиющо безотговорна".
Тръмп обаче не пропусна да благодари на тези медии, които са изразили скептицизъм към изтеклите данни за отношенията му с Русия, който бе публикуван в сайта "Бъзфийд". В заключение по темата Тръмп отбеляза, че "Бъзфийд" ще си понесе последствията" за публикуването на тези информации.
Дългоочакваната му пресконференция първоначално беше свикана с цел да се покаже как той ще избягва конфликта на интереси между своята бизнес империя и задълженията си като държавен лидер, отбелязва в тази връзка британският в. "Гардиън". Тръмп увери, че вече е отстъпил контрола над своите предприятия на двамата си синове Ерик и Доналд Тръмп за периода на мандата му, обещавайки, че така ще бъдат избегнати конфликти на интереси с президентските му функции. Дъщеря му Иванка също ще скъса връзките с икономическата империя Тръмп, уточни той.
Пред журналистите Тръмп посочи купчина документи на масата и каза, че е подписал прехвърлянето на целия контрол на синовете си. Той съобщи, че този уикенд е отхвърлил предложение за 2 млрд. долара за проект в Дубай. Припомняме, че думите му бяха потвърдени по-рано и от адвокат на компанията "Тръмп организейшън", пожелал анонимност, който заяви, че бизнесът на Тръмп ще продължи в Съединените щати, макар и не в чужбина, докато е президент, и че той ще отстъпи контрола над компанията. "Тръмп ще постави бизнес активите си в доверителен фонд и ще направи стъпки да се изолира от компанията си", каза адвокатът пред журналисти преди пресконференцията.
В същото време прессекретарят на Владимир Путин Дмитрий Песков изрази надежда, че руският президент и новият му американски колега Доналд Тръмп ще се разбират добре и че взаимното уважение между двете страни ще бъде по-голямо, отколкото при досегашния президент на САЩ Барак Обама. "Няма как Москва и Вашингтон да са на едно мнение по всички въпроси, но те могат да нормализират обтегнатите си отношения, ако покажат взаимно уважение", подчерта Песков.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ