26 Април 2024петък11:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Маккейн призна, че е дал на ФБР досието с руските компромати срещу Тръмп

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 29

Американският републикански сенатор Джон Маккейн призна, че е дал на ФБР досието, съдържащо твърдения за налични компромати на Русия срещу избрания президент Доналд Тръмп.
Маккейн, който е отявлен критик на бъдещия държавен глава, направи признанието на фона на продължаващи дебати за неговата роля в разпространението на документа, пише в. "Ню Йорк поуст".
"В края на миналата година получих деликатна информация, която впоследствие беше направена публична", заяви Маккейн. "След изследване на съдържанието и заради невъзможността да преценя неговата достоверност, аз предадох информацията на директора на ФБР. Дотам стигат контактите ми с ФБР или някоя друга служба по отношение на този въпрос", допълни още той.
Според репортера Карл Бърнстайн, отразявал скандала "Уотъргейт", Маккейн е получил документа от бивш британски посланик в Москва. По думите му разкритията са дело на бившия агент на МИ-6 Кристофър Стийли, който работи за изследователска фирма във Вашингтон. Тя се занимава със събиране на информация за Доналд Тръмп, която впоследствие се предава на опоненти на Тръмп както от Републиканската, така и от Демократическата партия. "Те разглеждаха бизнес връзките на Тръмп. Те откриха някои спорни неща за руснаци, за бизнес в Русия. След това наеха бивш следовател от МИ-6. Той получи допълнителната информация от руски източници. Беше много притеснен от последствията от нея. След това той я предаде на колега от ФБР, който е познавал от години от работата си под прикритие. Той я е отнесъл при своя човек от ФБР в Рим, който я е предал на бюрото във Вашингтон през август", заяви Бърстайн, който е и сред първите, разпространили в медиите информацията за наличието на такова досие. "След това, независимо от него, бивш британски посланик в Русия е бил информиран за откритията и е предал информацията на Джон Маккейн... в периода след изборите", допълни той.
Текстът също така посочва, че освен деликатната информация за Тръмп, руски представители са предлагали на бизнесмена изгодни бизнес сделки, за да спечелят влияние върху него, пишат британски издания.
Маккейн неведнъж е отправял критики спрямо своя колега републиканец Тръмп. Той от своя страна обяви преди вота, че Маккейн не е военен герой, тъй като е бил пленен по време на Виетнамската война, в която взима участие.
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 0

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 0

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 0

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ