20 Април 2024събота07:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Обама прати военни и танкове в Източна Европа

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 7

Американски танкове и бронетранспортьори започнаха да пристигат в Полша. В операцията участват над 3500 войници. Това е част от решението на американския президент Барак Обама да отговори на загрижеността на страните членки от НАТО от поведението на Русия, коментират информационните агенции. Това е най-голямото американско военно присъствие в Европа през последните десетилетия.
Преди време Северноатлантическият пакт съобщи, че ще разположи танкове и военно оборудване по дължината на североизточната си граница. Генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг определи това решение като "мярка за доверие" към източните страни членки, че НАТО е готова да ги защитава.
Най-малко 80 танка и стотина бронетранспортьори вече са пристигнали в Германия и в момента те се транспортират към Източна Европа по жп линиите или по магистралите.
През тази година НАТО възнамерява да изпрати в Полша, Литва, Латвия и Естония няколко хиляди войници. Решението за това бе взето по време на срещата на върха на Северноатлантическия пакт във Варшава миналата есен. Около 3500 военнослужещи от 4-та пехотна дивизия от Форт Карсън, щата Колорадо, ще се присъединят към изпратеното военно оборудване през следващите 15 дни.
Разполагането на тези бойни сили дава началото на операцията "Атлантик Ризолв", която предвижда постоянно присъствие на американска военна бригада в Европа. Те първо ще бъдат изпратени и настанени в Полша, а след това в още седем държави от Естония до България. Командването на американските сили ще бъде в Германия.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ