19 Април 2024петък05:04 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Организации поискаха отстраняването на Тотев от кметския пост

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 171

Кметът на Пловдив Иван Тотев да бъде махнат от поста му, поискаха в съобщение до медиите от инициативната група "Да спасим пловдивските паркове" и представители на Зелените в града под тепетата. Те смятат, че всеки, който действа противозаконно и в ущърб на интереса на гражданите, разчитайки на нечие покровителство, трябва да бъде подведен под отговорност.
От групата настояват и за законосъобразно и прозрачно провеждане на досъдебно производство, за да може да бъде проследено развитието му от гражданите и организациите. В съобщението се казва, че от инициативната група повече от две години са сигнализирали всички институции и съдилища за множеството нарушения около проекта за нов зоопарк, "но едва сега тази информация е дала повод за ефективни действия от правоохранителните органи". По думите им повече от шест месеца пловдивската прокуратура игнорира сигналите им за изграждане на незаконната зоологическа градина в парк "Отдих и култура". От инициативната група обвиниха регионалната екологична инспекция и местната строителна инспекция за това, че са бездействали, докато от общината са изпълнявали плана си.
ДУМА припомня, че във вторник прокуратура привлече като обвиняем Иван Тотев за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вреди за общината в размер на 1 млн. лв. Според обвинението градоначалникът е нарушил служебните си задължения по повод изграждане на "Зоокът" в Пловдив.




 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ