28 Март 2024четвъртък12:55 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колела

LADA – главното от изминалата година!

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 305

Изминалата 2016-а година се оказа много добра за развитието на компанията ПАО "АВТОВАЗ" и укрепването на позициите й на руския автопазар. Най-голям принос за това имат успешните продажби на на ладите от ново поколение - Vesta и XRAY.
Кросовърът LADA XRAY се появи на пазара през февруари, машината се отличава със стилен дизайн и високо ниво на оборудването. Още в базовото ниво Optima, мотор LADA 1,6 литра, 106 к.с., механична предавателна кутия са налице две предпазни въздушни възглавници, система за динамична устойчивост ESC, за екстрено свързване ЭРА-ГЛОНАСС, помощ при тръгване на наклон, регулировка на шофьорската седалка по височина, волан с команди, светодиодни дневни светлини и други опции. До края на годината бяха реализирани около 20 000 автомобила LADA XRAY.
АВТОВАЗ оперативно реагира на движението на пазара и това наложи още в течение на първата година на продажбите моделът да получи няколко търсени от купувачите допълнения. Добавен беше изключвател на системата против буксуване на колелата, което повиши проходимостта на автомобила. В избора на задвижване се появи опция за автоматична предавателна кутия, добавени бяха няколко нови щриха в интериора, където се появи комбинация на черна и светлокафява тапицерия "solar brown", както и кафяви елементи в тапицерията на седалките. За топ варианта Prestige като опция влязоха нови, двуцветни джанти 17 цола, които добавиха на колата солидност и подчертаха още повече всъдеходния потенциал на LADA XRAY.
На 20 юли 2016-а година АВТОВАЗ отбеляза своята 50-годишнина. Точно преди половин век беше прието правителствено постановление за строителството в град Толиати на автомобилен завод. Президентът на Русия Владимир Путин отбеляза със специална поздравителна телеграма: "Важното е, че сегашният колектив на АВТОВАЗ грижливо пази традициите за творчески и съзидателен труд, отваря пред себе си нови хоризонти и реализира перспективни проекти, непрестанно повишава конкурентоспособността на произвежданата продукция, отличаваща се със съвременни характеристики, надеждност и екологичност".
В чест на празника в автозавода се състоя ден на отворените врати, посетен от над 55 000 жители и гости на Толиати. Специално за 50-летието беше пусната и юбилейна серия на автомобилите LADA Vesta и LADA XRAY - по 500 броя от всеки. Те са максимално оборудвани с екстри и се отличават с червено-черен салон, специални джанти, юбилейно лого и табличка с пореден индивидуален номер.
За цялата история на автозавода в Толиати са направени над 28,5 милиона коли от 40 различни серийни модела. В тях е вложен труда на над половин милион работници, трудили се през различни периоди в предприятието. Празнуването на юбилея на АВТОВАЗ ще продължи няколко години, а негова кулминация ще бъде 19-и април 2020-а година, когато се пада 50-годишнината от слизането от конвейера на първия автомобил ВАЗ-2101.
На международния московски автосалон "ММАС-2016" LADA участва с уникална експозиция, включваща 6 концептуални модела, което е рекорд в историята на марката. Ключов експонат беше LADA XCODE Concept - автомобил, демонстриращ възможното развитие на моделната гама на LADA и дизайнерската й концепция, в основата на която е т.нар. Хикс-стил. Vesta и XRAY пък бяха представени в концептуалните версии Sport и Cross. Състезателният и всъдеходен потенциал на тези концепти впечатлява с  оригиналната стилизация на купетата, техническите особености на шаситата и силовите им агрегати.
Заедно с концептуалните автомобили на московския автосалон LADA показа новите опции за XRAY и Vesta, както и перспективната платформа LADA Connect, която ще позволи да се управляват системите на автомобила с помощта на смартфон.
През септември от конвейера на дъщерното предприятие на АВТОВАЗ - LADA Ижевский автозавод, слезе 50-хилядната LADA Vesta. Сега моделът заема 4-о място сред най-продаваните леки коли в Русия. За малко повече от една година от началото на продажбите през ноември 2015-а, новият модел беше реализиран на пазара в над 50 000 екземпляра, което е един от най-добрите резултати за вътрешния руски пазар. Допитванията до купувачите показаха, че 93% от собствениците на LADA Vesta са готови да препоръчат колата на своите приятели, а 97% от собствениците са напълно доволни от своята кола. 71% от купувачите на LADA Vesta твърдят, че автомобилът е променил из основи в положителна посока мнението им за марката. Силните страни на LADA Vesta бяха оценени и от експертите в автобизнеса -моделът стана "Автомобил на годината" в Русия и завоюва първо място в премията "ТОП 5 АВТО".
По резултатите от 2016 година LADA има 20% пазарен дял при леките автомобили, докато през миналата година делът й възлизаше на 17,9%. Лидери по продажби станаха моделите Granta, Vesta, Largus и 4х4.
През 2016 година АВТОВАЗ разшири моделната гама на LADA, правен в Казахстан на завода "АЗИЯ АВТО". През лятото там стартира крупновъзловото производство на LADA Kalina, LADA Granta и петвратната LADA 4x4, а през ноември стартира и производството на новото поколение на марката - моделите Vesta и XRAY, както и на комбито Largus, и лифтбека Granta.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 167

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 174

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 158

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 132

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 156

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 131

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 172

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 144

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 164

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ