20 Април 2024събота10:40 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Ако щете - вярвайте

2017 - бедност, напрежение, промени, надежди

Ще се събудят ли българите, за да градят така дълго чакания напредък на родината

/ брой: 9

visibility 19

Глория КРАЙЧЕВА


СВЕТЪТ


2017 г. ще бъде динамична, неспокойна, нелека вследствие на неочакваните събития, които се случиха през изминалата година - "Брекзит"-ът във Великобритания, изборите в САЩ. Освен това продължава напрежението, свързано с войната в Сирия, с мигрантската вълна, с неспособността да бъде спрян тероризмът, с неизвестността от последиците на излизането на Англия от Европейския съюз, от политиката на новия президент на САЩ Доналд Тръмп, от предстоящите избори в общо 12 държави, в това число в ключовите държави Германия и Франция. Продължава обедняването на хората по света, човечеството е неспособно да се справи с глобалното затопляне и замърсяването на атмосферата. Прокрадват се и зловещи прогнози за крах на Европейския съюз в сегашния му вид и възраждане на две исторически сили, разположени отдясно и отляво - консервативната десница и левият прогресивен социализъм. Големи опасности, които ни дебнат, са използването на ядрени оръжия и природни катаклизми.
Ако прибавим характеристиката на годината по източната астрология - Година на червения огнен Петел, трябва още повече да се замислим. Защото Петелът е войнствен, напорист, пази безкомпромисно територията си и всички трябва да се съобразяват с него.


БЪЛГАРИЯ


Новата 2017 година. Навлизаме в нея с големи надежди за по-добри дни за народа и страната ни. След много вълнения и разочарования през изминалата година като проиграната възможност да имаме български Генерален секретар на ООН, непоследователната политика на управляващите, продължаващото обедняване на народа ни... но и глътка надежда след президентските избори за по-добро бъдеще.
Сега ни предстои период на големи промени, не само защото самата година е с такава вибрация, а и защото с усилията на всички здравомислещи хора у нас може да се постигне така очакваният напредък на родината ни и подобряване живота на хората. Очакват ни динамични дни, свързани с неспокойната политическа ситуация у нас поради неспособността на политическите партии да се разберат за управлението на страната. Гонитбата на собствените интереси и нехайството за съдбата на хората водят до обезверяване и безизходица, а оттам и до пасивност. А това не трябва да се допуска. Предстоят извънредни парламентарни избори и народът ни трябва да се събуди.
 


ОВЕН
21 март - 20 април


Същност: уверени, мотивирани от действието

Овните се стремят да са първи във всичко. През 2017 г. трябва да укротят огнената си природа и да работят за личностното си развитие. Трябва да са гъвкави и търпеливи в общуването, да работят в екип и да се съобразяват с чуждото мнение. Време е за сътрудничество. Да намерят подходящ партньор за съвместна дейност. Да събират опит и знания, да се преквалифицират. Да наблегнат на интуицията си. Добри месеци: януари, март, юни, август, октомври.

ТЕЛЕЦ
21 април - 20 май


Същност: трудолюбиви, сериозни, упорити

Телците преследват желанията си: удобство, удоволствия, пари. През 2017 г. трябва да се заредят с оптимизъм и да разгърнат способностите си. Защото пред тях е приливна, положителна година за самоизява и доказване на идеите и проектите им. Всички ще им вярват, ще пожънат резултатите от енергичността и активността си. Събитията ще стават така, както го планират, особено през: февруари, май, юли, септември, ноември.

БЛИЗНАЦИ
21 май - 21 юни


Същност: общителни, интелигентни, любопитни

Близнаците се отличават с бърз ум и завиден оптимизъм. Трябва да се стегнат, защото 2017 г. ще е трудна за тях, натоварена с много работа, с решаване на проблеми, не само лични. Трябва да разчитат на себе си, а не на другите. Действията им ще се осъществяват в определени граници, а инициативите им ще са подложени на ограничения. Да бъдат точни, организирани, упорити, особено през: януари, април, юни, август, октомври.

РАК
22 юни - 22 юли


Същност: отговорни, пестеливи, домошари

Раците са сложни личности: ту много силни, ту уязвими. Навлизат в динамична година. Трябва да се активизират, да излязат от черупката си и да се възползват от свободата, с която ще разполагат, и да се потопят в разнообразието, което им предстои - да пътуват, контактуват, да разширят кръгозора и деловия си кръг, да натрупат полезен опит, да бъдат новатори в работата си. Успехи през: март, май, юли, септември, декември.

ЛЪВ
23 юли - 22 август


Същност: силни, амбициозни, лидери

Лъвовете са смели, щедри, самолюбиви. 2017-а ще бъде, изпълнена с много вълнения - влюбвания, разлюбвания, грижи за дома и близките. Ще се къпят в море от любов и ухажване. Ще бъдат търсени като арбитри при спорове и конфликти. Популярността им ще е на завидно ниво по отношение на емоциите. Това ще повдига още повече самочувствието им. За необвързаните този период е най-добрият да създадат семейство. Емоции през: февруари, април, юни, август, октомври.

ДЕВА
23 август - 22 септември


Същност: практични, изпълнителни, предани

Девите са методични, имат аналитичен ум, търпеливи са, но и много критични. През 2017 г. трябва да забавят темпото, защото това е период на двоен отлив - делови и личен. Трябва да търсят усамотение, за да анализират живота, постигнатото и амбициите си за бъдещето. И да планират действията си за следващите години. Добър период за духовното им усъвършенстване. По отношение на парите - благоразумие. Важни месеци: януари, март, май, юли, октомври.

ВЕЗНИ
23 септември - 22 октомври


Същност: непредсказуеми, изтънчени, чаровни

Везните работят усърдно и имат силно изразено чувство за справедливост. 2017 г. ще бъде най-силната им лична година. Ще имат възможност за постигане на финансова стабилност, за делови успехи, за спечелване на съдебни дела, за неочаквани печалби, повишени амбиции и признание на личните им качества. Но тъй като нищо не идва даром, трябва да са активни, смело да се насочват към решаване на проблемите. Силни месеци: февруари, април, юни, септември, ноември.

СКОРПИОН
23 октомври - 21 ноември


Същност: търсачи на силни усещания, брутално честни

Скорпионите са силен знак със силна воля и висока емоционалност. Енергичността и откритостта им ще им помагат през 2017 г., когато трябва да отстранят препятствията към достигане на целите им - да разчистят финансовите си задължения, да завършат срочни проекти и ангажименти, да скъсат изчерпани делови или лични отношения. И да подготвят документацията за новите си начинания. Успешни месеци: януари, март, май, август, октомври, декември.

СТРЕЛЕЦ
22 ноември - 21 декември


Същност: предприемчиви, усърдни, с бърз ум

Стрелците са честни, свободолюбиви, идеалисти. През 2017 г. навлизат в период на промени - коренни и радикални. Трябва да са ясни и категорични в целите си. Очаква ги ново начало, обновление, шансове за реализация на различни нива - нова работа, нов дом или местоживеене, успешни инвестиции, вълнуващи емоции в личен план. Да мобилизират цялата си воля, да действат решително и смело да осъществят мечтите си, особено през: февруари, април, юли, септември, ноември.

КОЗИРОГ
22 декември - 20 януари


Същност: традиционалисти със силно чувство за чест

Козирозите са въздържани, методични, практични. През 2017 г. от тях се изисква да са гъвкави и дипломатични във взаимоотношенията, повече да планират, отколкото да действат. Да не се впускат в нови начинания, да се отдръпват и да изчакват. Да натрупват знания, да се преквалифицират, да осъществяват краткосрочните си планове. Добре е да работят в съдружие, в екип. Да се въоръжат с търпение, особено през: март, юни, август, октомври, декември.

ВОДОЛЕЙ
21 януари - 19 февруари


Същност: креативни, проницателни, високи идеали

Водолеите са знак на приятелството, упорити, справедливи. През 2017 г. ще могат да докажат дарбите си, да разширят или възобновят дейности, да привлекат съмишленици за нови проекти. Трябва да излязат от традиционното и да избягват всичко, което би стеснило хоризонта им. Да залагат на увереността и предприемчивостта си. Да бъдат активни и инициативни, да не допускат непоследователност в действията си. Успехи през: февруари, май, юли, септември, декември.
    
РИБИ
20 февруари - 20 март

Същност: творчески личности, чувствителни

Рибите са отзивчиви, със свръхразвито въображение и таланти. През 2017 г. ще са затрупани с ангажименти, с много грижи, отговорности и решаване на проблеми. Ще бъдат необходими на много хора, затова да разпределят времето си рационално, да бъдат търпеливи и неуморни. Да не се спират пред трудностите, да не се поддават на песимизъм, да бъдат разумни във всичко и ще се радват на успехи през: април, юни, август, октомври, декември, януари.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ