28 Март 2024четвъртък20:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Земеделие

Марио Лазаров:

"Римекс" се превърна в еталон за работа

Българските земеделци заслужават достойно заплащане на труда, казва изпълнителният директор на "Римекс Технолоджийс"

/ брой: 9

visibility 23

Мара Трифонова

Една от най-стабилните компании за внос на селскостопанска техника "Римекс - 1 Холдинг" отново се завърна на пазара за земеделска техника под името "Римекс Технолоджийс" ЕАД. През своето ново начало в средата на 2016 г. компанията застана на пазара с цялостни решения за земеделските производители и силна подкрепа от лидерски брандове. Как фирмата се позиционира в сектора, какви са плановете за 2017 г. , разговаряме с Марио Лазаров, изпълнителен директор на "Римекс Технолоджийс" ЕАД.


- Господин Лазаров, "Римекс Технолоджийс" ЕАД навлезе през 2016 г. устойчиво на пазара за земеделска техника с премиум машини и комплексни технологични решения за земеделците. Доволни ли сте от рестарта на вашата дейност под познатото и доверено име "Римекс"?
- Това е нашата първа година с фирмата, която земеделците добре познаваха и през годините се превърна в еталон за работа и отношение, а именно "Римекс". Именно затова и стартирахме нашата дейност отново под това добре познато име. Стартирахме изключително силно, като участвахме на есенното изложение "Бата Агро", организирахме в рамките на 2 месеца три полеви презентации на агротехника, на които представихме нашата пълна гама машини в действие на полето. Клиентите ни са изключително доволни, че отново сме фамилна компания и можем да им предоставим персонален подход на работа, с който "Римекс" доби висок национален имидж през годините.
- В старта на вашата дейност дадохте заявка, че с вашата работа ще подкрепяте развитието на семейните стопанства в агробизнеса от малки до големи. Това как се разви като концепция и припознаха ли ви като партньор?
- Да, точно така! Виждате, че сме на прехода на поколенията, които стартираха бизнес в земеделието през 90-те години. Днес както при нас, така и при нашите клиенти това се случва вече. Радостно е, когато си стъпил върху опита, но работиш в бизнеса с новите идеи, енергия и хъс! Така че старите партньорства стават все по-силни с нашите клиенти и с тях продължаваме да правим планове за развитие на земеделския бизнес у нас. А това да работиш с големи компании, които обаче се управляват все още от основателите им и техните деца, дава възможност за гъвкавост, бързо вземане на решенията и по-добра комуникация, която в корпоративните структури като че ли се загубва някъде между етажите в техните администрации.
- От вашата работа прави впечатление, че предлагате на пазара иновативни машини, които предлагат комплексни решения за работа в стопанствата. Припознаха ли земеделските производители брандовете, които вече налагате на пазара?
- Иновативните машини, които ние предлагаме на земеделците, са в две направления. Първото - машини за конвенционално земеделие, като това са комбинираните агрегати за почвообработка на марката "Bednar" и високотехнологичните пръскачки "Agrifac". Второто направление, в което сме насочили нашите усилия, е предлагането на иновационни технологии за обработка на лозови масиви, прибиране на грозде и изграждане на изби, като в това направление работим с двете най-големи фирми на пазара - френската "Pelenc" и немската "Clemens". Не на последно място са предлаганите от нас напоителни системи на престижната италианска марка "Casella", които са най-висок клас оборудване за напояване. За краткото време, в което сме отново на пазара, ние успешно стартирахме налагането на тези брандове, като имаме реализирани както директни продажби, така и не малка част подписани договори по мярка 4.1 от Програмата за развитие на селските райони.
- Пуснахте на пазара собствена марка моторни масла. Защо избрахте този подход на работа и какво искате да гарантирате с този свой продукт на вашите клиенти?
- Марката масла "Rimex Lubricants" са с много високо качество, идващи от Германия. Слагайки нашата търговска марка в етикета, ние даваме най-голямата гаранция за качество, а именно името на нашата компания, което носи голяма отговорност. Това от своя страна означава, че ние сме се доверили на 100% на производителя, който е един от най-добрите заводи в Европа и по този начин утвърждаваме качеството на стоките и услугите, които предлагаме на нашите клиенти.
- Успяха ли българските земеделци да се възползват от възможностите на мярка 4.1 и инвестираха ли в машини за напояване?
- Стопаните положиха много усилия, за да се опитат да се възползват от възможностите на мярка 4.1 и повечето ни клиенти подадоха своите проекти. Тук обаче искам да отбележа, че за наше най-голямо съжаление мярката за напояване пропадна поради факта, че нямаше допълнителни точки по точковата система за оценка на проектите. Въпреки уверението, че напояването ще бъде приоритет в този програмен период, това не се случи. А всички знаем, че модерно земеделие без ефективно напояване е немислимо.
- Моля да споделите, плановете за развитие през 2017 година и каква ще бъде посоката на "Римекс"?
- Продължаваме в същия дух да работим, като ще бъдем още по-активни. Ще участваме във всички изложения, като първите, в които ще вземем участие през февруари, са международните изложби "Винария" и "Агра" в Пловдив. Ще продължим да показваме нашите машини в действие на полето. Предстои също така да разширим и портфолиото си с още иновативни машини, които да предложим на нашите клиенти.
- Какво бихте пожелали на своите клиенти и партньори за настъпилата 2017 г.
- Пожелавам на нашите клиенти много здраве и късмет. Нека 2017-а бъде плодородна и успешна година, с по-високи цени на продукцията, защото българските земеделци заслужават достойно заплащане на труда, който полагат, грижейки се за земята ни!


Телескопичен товарач Merlo Turbo Farmer
Самоходна пръскачка Agrifac Condor ClearancePlus

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ