25 Април 2024четвъртък14:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Виртуозите на Миланската скала с концерт в НДК на 27 март

/ брой: 9

автор:Дума

visibility 16

Българските меломани посрещат прочутите музиканти от един от най-елитните оперни театри в света - Виртуозите на Миланската скала, на 27 март в 20 ч. в зала 1 на НДК. Концертът на впечатляващите музиканти е първи за България в този формат, в който 15 от най-добрите инструменталисти в света ще представят произведения от емблематични за италианската класика композитори. Програмата за предстоящото събитие включва перфектно селектирани композиции от Доницети, Рота, Паганини, Витали и Росини, информират организаторите на проявата.
Виртуозите от Ла Скала са елитни концертмайстори и солисти в оркестъра към миланския оперен театър и филхармония, които обикновено концертират без диригент. Гостуването им в София е по покана на Germi Art Entertainment и е второто от цяла поредица класически събития, планирани от организаторите, след успеха на спектакъла "Духът на Паганини" с Марио Хосен през ноември м.г.
В България прочутите Виртуози от Ла Скала идват с водач и соло цигулка Франческо де Анджелис. Световно признат и еднакво обичан от критиката и публиката, Де Анджелис впечатлява със силно разпознаваемия си романтичен стил, съчетан с белканто елементите и взискателността на средноевропейската инструментална школа. Той свири на Поджи 1969 и е концертмайстор в миланската Ла Скала от 1998 г.
Заявка за ярко присъствие на 27 март прави и Сандро Лафранкини - солист на виолончело. Той произхожда от семейство на музиканти и свири от шестгодишен. През 1999 г. Лафранкини става водещ виолончелист и концертмайстор в Ла Скала, какъвто е бил и неговият баща. Той идва в София с историческото си чело Карло Антонио Тестор от 1730 г.
Фантастичните музиканти от оркестъра на Миланската скала, създаден през 1778 г., представят неповторимия си изискан музикален стил от поколение на поколение в най-реномираните световни оперни театри като Ла Скала, виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и много други, а през март идват и в София. Виртуозите имат над 200 концерта годишно, част от които с благотворителна цел, други - с образователна: да популяризират класическата музика сред младите хора. Билетите за концерта им са на цени от 50 до 100 лв. и вече се продават в мрежата на Eventim и в Билетния център на НДК.

Виртуозите

Сандро Лафранкини

Франческо де Анджелис
Снимки Фабио Грассо

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 197

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 237

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 214

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 185

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 212

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 199

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 196

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 195

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ