20 Април 2024събота15:07 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП иска отчет за снегопочистването във Враца

Социалистите с три въпроса към ръководството на общината за усложнената зимна обстановка

/ брой: 8

автор:Дума

visibility 24

Общинските съветници от БСП във Враца настояват за публичен отчет на всички действия на общината за снегопочистването в града и усложнената обстановка. Съветниците дадоха негативна оценка за работата на местната власт по изпълнение на задълженията в зимната обстановка.
"Най-лесно е да хвърли вината върху хората, които са на улицата при минус 15 градуса. Трудно е да се поеме отговорност и да се признае публично, че има провал на общинската управа", пишат социалистите в декларация. Левите се обръщат към кмета с три въпроса и го питат защо в разгара на зимата той и общинската администрация допуснаха да няма сключени договори за зимно поддържане и снегопочистване. Социалистите искат да знаят защо обществото не е информирано за резултатите от контрола, който администрацията осъществява, и оценката й за зимната обстановка и предстоящи санкции. Третото питане на левицата е свързано с контрола на "БКС"- Враца, чрез назначения пак от мнозинството на ГЕРБ контрольор на дружеството.
Социалистите уточняват, че въпросите им са риторични, и смятат, че опитите да се персонифицира вината са безсмислени и издават управленска немощ. "Ние, общинските съветници от БСП, не желаем да ставаме съучастници в нелепия ПР, който властимащите в общината си правят на гърба на хората", се казва в декларацията. В нея се изразява и благодарност към работещите в снегопочистващите организации, които в тежки условия правят и невъзможното да се справят със ситуацията, както и всички хора, които масово са  изпълнили гражданския си дълг и са почистили  пространствата пред домовете си и работните си места.


Десетки села в страната и вчера останаха без ток. Броят им вчера сутрин бе над 100, но спадна до вечерта. Общо 21 села в Югоизточна България останаха на тъмно, най-много засегнати имаше в западната част на Странджа и в Димитровградско.
Километрична опашка от тирове и автомобили се образува на изхода на Добрич в посока Варна, тъй като пътят остана затворен.
Военнослужещи и техника от Българската армия продължиха да помагат на населението в областите Варна, Добрич и Плевен.
Столичната община пък глоби 250 собственици, които не са почистили прилежащите територии към имотите си. Кметът Йорданка Фандъкова съобщи, че ще има глоби и за фирми, които не са почистили улиците.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ